today-is-a-good-day
12.8 C
Trbovlje
sobota, 2. marca 2024
ZON.siAktualnoZačenja se rušenje gasilskega doma, v kratkem ZAPORA glavne ceste

Začenja se rušenje gasilskega doma, v kratkem ZAPORA glavne ceste

Da se bo porušil stari gasilski dom na Dolu pri Hrastniku nikakor ni novica. Čeprav obljubljeno že pred leti pa naj bi zdaj resnično pripeljali stroje in že več kot tri leta prazen dom ob glavni cesti vendarle zravnali s tlemi. A kljub obetavni napovedi rušitve, za ureditev nove glavne ceste skozi Dol pri Hrastniku to ne pomeni niti obljubljene časovnice. 

Večinoma polovična, vmes pa tudi kratkotrajna popolna zapora

“Trenutno potekajo pripravljalna dela, kot so demontaža stavbnega pohištva, odklop elektrike …”, poročajo glede del pred rušitvijo gasilskega doma na infrastrukturni direkciji.  Načrt rušenja je pripravljen, izvedba pa naj bi stekla v roku dveh tednov. Za rušitev bo seveda potrebna tudi zapora ceste. V načrtu je predvidena polovična zapora ceste, oziroma tudi kratkotrajna popolna zapora ceste, ki povezuje Hrastnik in Dol pri Hrastniku.

O rušitvi objektov smo pisali tudi v letu 2018: TUKAJ!

Spomnimo, selitev gasilskega doma na Dolu pri Hrastniku in gradnja novega je bila posledica predvidene ureditve nove ceste čez omenjeno območje, ki jo država s figo v žepu obljublja že zadnje desetletje. Zadnje zagotovilo o gradnji ceste iz strani Direkcije je bilo za naš portal podano oktobra 2021, (Kaj so obljubili, preberite TUKAJ) cesta naj bi bila dokončana do konca tega leta. Pa, več kot očitno, ni niti blizu.

O novi prometni ureditvi pred dvema letoma: TUKAJ!

Gre za cesto, kjer se tovornjaka lahko srečata le, če se eden umakne na šolsko pot

Torej, po desetletju obljub o rekonstrukciji ceste čez Dol pri Hrastniku, kjer ob srečanju dveh tovornih vozil, ta zapeljejo na pločnik, ki je obenem tudi šolska pot, zdaj nimajo več niti časovnice. Za vse pa so krive poplave. “Zaradi zadnjih katastrofalnih poplav, ki so prizadele širše območje Slovenije in posledično poškodovale cestno omrežje, v tem trenutku ne moremo napovedati nadaljnje časovnice izvedbe posameznih del.”

Ko se tovornjak umakne na pločnik, kam naj zbeži pešec?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...