-- OGLAŠEVANJE --

Nova ureditev centra z vodnimi motivi, klopcami, zelenico …

Bo morda center Dola obljubljeno prenovo dočakal še letos?

-- OGLAŠEVANJE --

Sestanek med predstavniki krajevne skupnosti Dol pri Hrastniku in predstavniki občine se je odvil prejšnji teden, pravkar se končujejo usklajevanja mnenj, nam pove Nataša Kreže, predsednica KS Dol.

Ker je v načrtu tudi prestavitev spomenika, bosta potrebna še soglasje Zveze borcev in pa dovoljenje Zavoda za spomeniško varstvo. Nato sledi izdelava projektne dokumentacije in pa realizacija del, pojasni Krežetova. Odločitev ureditve centra Dola na občini prepuščajo prebivalcem, torej predstavnikom krajevne skupnosti.

Zelenice, park, vodni motiv

V centru Dola se tako obetajo nove zelenice, postavitev klopi, zasaditev površin, celo vodni motiv. Povečalo se bo celotno površino pri spomeniku, v park bo spremenjen tudi del sedanjega parkirišča. Za prenovo centra Dola je namenjenih slabih 80.000 evrov sredstev iz občinskega proračuna.

Na občini so nam pokazali idejno zasnovo, ki bo najverjetneje izbrana. Ob pripravah idejnih zasnov so že upoštevali tudi rekonstrukcijo regionalne ceste, saj bi se po prestavitvi ceste center Dola zaprl za promet in bi postala velika peš cona.

Če bo zadevo uspelo realizirati v pomladansko – poletnem času bo projekt končan letos, sicer bo prestavljen vsaj do junija prihodnje leto. V času šole bodo namreč na tem delu učenci čakali na avtobusni prevoz, saj bodo pouk, zaradi prenove dolske šole, obiskovali v Hrastniku. In na avtobus pač ne morejo čakati na gradbišču, še doda Krežetova.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --