Imamo zelo jasen cilj. Želimo, da ko se občani med tednom prebudijo, ob prvi jutranji kavici že lahko pregledajo, kaj je v Zasavju novega. Jasno mi je, da smo najmanjša slovenska regija in zato pogosto nezanimivi za nacionalne medije. Prav zato pa je tako pomembna naša prisotnost. Skrbimo, da so prebivalci obveščeni in dobro opremljeni s pomembnimi informacijami.  Ko smo 1. aprila 2014 (ne, to ni šala, res smo začeli 1. aprila) stran postavili na svetovni splet, resnično nismo pričakovali, da bomo postali najbolj obiskan in vpliven medij v regiji in širše. Začeli smo skromno, zdaj pa naši cilji nimajo več najvišje točke, le vedno višje mejnike.

Želimo več in boljše. Sledimo sodobnim trendom, korakamo ob bok spremembam v digitalizaciji in vedno imamo v mislih vsakega posameznega občana. Zasavske onlajn novice bodo VEDNO brezplačne in dostopne vsem bralcem!

Imate mojo besedo.

Urednica Neža Š. Grmšek


Uredništvo portala ZON.si sestavlja pisana druščina, ki ažurno spremlja dogajanje v Zasavju in okolici. V prvi vrsti in vsak dan v uredništvo ter na terenu sta urednica Neža in sodelavka Maruša, novinarske vsebine občasno pokrivata še Doroteja in Stanislava. Da vse deluje tudi v ozadju in da je dizajn tipi topi – skrbita Florjan in Darjan.


Med vsakodnevno vožnjo od Ljubljane do Zasavja sem pogosto razmišljala, da še najmanj vem, kaj se dogaja pred domačim pragom. Vedno, ko sem se proti večeru vozila domov, sem se spraševala, kaj bo kaj novega v Zasavju, kdaj bo nova postaja, kdaj rekonstrukcija ceste. Zakaj stojimo na semaforju …sledila sem nacionalnim in svetovnim vsebinam, niti sanjalo pa se mi ni, kaj se dogaja le nekaj metrov stran od doma.

Tiho se je v meni pletla ideja o lastnem mediju. »Pa saj si ne upam, ne bo šlo,« se je vsakič končala misel in mineval je čas. Zasavci pa smo bili praktično brez novic in informacij, ki bi bile dostopne kadarkoli, kjerkoli in vsem.

Čas je bil, da se nekaj zgodi. In se je. Aprila 2014 je z mojo (dolgo skrito) idejo in pomočjo Darjana in Marka nastal spletni portal ZON.si, ki je Zasavcem vsak dan serviral to, kar se dogaja tako na ulici kot za zaprtimi vrati. In od takrat vsak dan skrbimo, da so prebivalci najmanjše regije obveščeni in informirani.