ZAVOD ZON.SI
Spletni portal je prva in glavna vsebina dejavnosti, ki jih opravlja zavod. Ko smo 1. aprila 2014 portal postavili na svetovno medmrežje, smo objavljali zgodbe treh občin: Hrastnika, Trbovlje in Zagorja. Kmalu smo vsebinam dodali še Radeče in s povečanjem zasavske regije še Litijo. Portal ima preko 100.000 obiskovalcev mesečno. Posamezno vsebino v povprečju prebere nekaj tisoč bralcev, najbolj odmevne vsebine dosežejo tudi več 10.000 bralcev. Pripravljamo novice vseh vrst. Objavljamo zgodbe posameznikov, izpostavljamo osebne dosežke, društvene novice, politične odločitve, gospodarske vesti, pomagamo najbolj ranljivim posameznikom, sodelujemo z različnimi skupinami. Podpiramo lokalno, spremljamo vsakodnevno življenje v Zasavju. 

Aktivni smo na družbenem omrežju Facebook, Instagram in TikTok. Objavljamo tudi video na Youtube kanalu. 

Redno smo prisotni na terenu in informacije pogosto zbiramo na ulicah in med ljudmi. V desetletju kreativnega dela pa smo v Zavodu ZON.si razvili še celo vrsto drugih vsebin, ki jih izvajamo v regiji in tudi izven.

ORGANIZACIJA DOGODKOV
Organizacijo prireditev smo pričeli s praznovanjem 1. rojstnega dne, ki smo ga poimenovali Festival ZON.si. Nadaljevali pa s projektom Zlati kuolm, kjer vsako leto najprej preko spletnega glasovanja, nato pa z izborom komisije določimo najboljše zasavske turistične atrakcije. V zadnjem letu smo temu dodali še izbor za najboljšo zasavsko prireditev. Pomembna prireditev je tudi vsakoletno srečanje Rudarskih princes, ko na enem mestu zberemo več 10 zasavskih uspešnih in zanimivih žensk.

PROJEKTI
Kreativci nimajo omejitev, zato ne preseneča dejstvo, da smo že od samega začetka del različnih projektov – od socialnih, medgeneracijskih, mladinskih …Sprva v vlogi izvajalcev, nato kot partnerji, po večletnih izkušnjah pa smo se odločili še za samostojno prijavo projektov. Prav to nas je pripeljalo tudi do celovite prenove portala ZON.si v letu 2024 in vzpostavitvi aplikacije ZON.si.

Zelo ponosni smo tudi na projekt Nekoč ste vi za nas, zdaj bomo mi za vas, ko smo v času epidemije, ko so bili najbolj zaprti in socialno odmaknjeni stanovalci domov za starejše, vzpostavili pisma med osnovnošolskimi otroki in stanovalci. Poiskali smo otroke in na drugi strani starejše, ki so pripravljeni za dopisovanje. Spletla so se poznanstva, delili so si izkušnje, pisali o dnevnih dogodki …celo srečanje v živo smo organizirali po odprtju družbe.
Prav tako smo ob novoletnih praznikih, tudi v času zaprtja, zbrali videoposnetke pripravljene s strani zasavskih vrtcev in šol, ki so starostnikom posneli novoletne čestitke, gledališke predstave, zabavne izjave …vse skupaj pa posneli na pametne tablice, ki smo jih v sodelovanju z Dewesoftom podarili vsem trem zasavskim domom za starejše.

KOMUNICIRANJE
Sodelavci ZON.si imamo 20 letne izkušnje na področju delovanja medijev in komunikacije z javnostmi. Zato smo večkrat prevzeli in pripravili komunikacijske strategije za javne in zasebne družbe ter projekte. Pripravili smo celostno zasnovo pojavljanja v javnosti in sestavili dolgoročno vizijo posamezne družbe, organizacije ali blagovne znamke.

DELAVNICE, PREDAVANJA
Če imaš znanje, ga prenesi naprej. Tudi tega se v Zavodu ZON.si držimo. Imamo izkušnje, imamo znanje in smo kreativni. Večkrat smo se znašli sodelavci ZON.si znašli v vlogi predavateljev. Redno izvajamo predavanja na temo digitalnega marketinga, pojavljanja organizacij, društev in zavodov v medijih, komunikacija z javnostmi in tudi uporaba socialnih omrežij za predstavitev. Ker na mladih svet stoji, pa z veseljem izpeljemo tudi delavnice za otroke in mladino. Pa naj bo to na temo novinarskega pisanja, družbenih omrežij ali kaj drugega.

V KLJUČNIH TRENUTKIH
Naše vodilo je »Pomagaj drugim, kadar je le to mogoče.« Če izvzamemo poročanje v času poplav, drugih naravnih nesreč, prometnih nesreč, epidemije …- ko smo vsak trenutek obveščali o spremembah, ki so bile ključne za življenje Zasavcev. Pa naj bo to zaprta cesta, obvoz, spremenjeni delovni časi v koroni, navodila občanom v izredni situaciji …Vedno del našega uredništva ostaja pomoč soljudem. Vključujemo se v humanitarne, dobrodelne akcije. Pomagamo pri zbiranju sredstev po nesrečah, kot so požari, za bolne, za tiste v stiski.

FINAČNA IN POSLOVNA POROČILA
Zavod ZON.si je neprofitni zasebni zavod, ki dela transparentno in odgovorno. 

Poslovno poročilo 2020

Poslovno poročilo 2021

Poslovno poročilo 2022

poslovno poročilo 2023