-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah lahko kadarkoli v življenju dokončaš srednjo šolo in to pod svojimi pogoji

-- OGLAŠEVANJE --

Razlogi, zakaj se nekdo odloči zaključiti ali spremeniti smer šolanja izven rednega programa so različni. Recimo Nejc je po drugem letniku obupal in ostal doma. Predlani se je odločil, da šolanje preko programa izobraževanja odraslih vendarle zaključi – izbral je drugo smer in uspešno zaključil program avtoserviser, zaposlil pa se je takoj po opravljenem zaključnem izpitu. 

21-letniku so priznali že opravljene predmete in mu na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje pripravili individualiziran načrt izobraževanja. Tako je lahko delal preko študenta, saj je znova pridobil status, vmes pa opravljal izpite. Na šoli je dobil učno gradivo in na konzultacijah pri profesorjih dodatno razlago.

Opravljeno izobraževanje že v pol leta ali pa en letnik v dveh letih – to je namen individualnega učnega načrta

Seveda pa na STPŠ Trbovlje v izobraževanje odraslih sprejemajo ljudi različnih starosti in mnogih zgodb ter primerov. Od takšnih, ki so zaključili triletni program, pa zdaj želijo višjo stopnjo izobrazbe. Tudi takšnih, ki niso opravili niti enega letnika srednje šole, celo za tiste brez končane osnovne šole imajo na STPŠ Trbovlje program za pomočnika v tehnoloških procesih, po katerem pa lahko nadaljujejo tudi s srednješolskim izobraževanjem. Tudi tujci, če imajo ustrezna dokazila o preteklem izobraževanju, lahko svoje znanje izpopolnijo v Trbovljah.

Vsem, ki jih zanima več o izobraževanju odraslih, dokončanju šolanja, spremembi poklica … so pripravil tudi informativni dan, ki bo 5. 9. 2023 ob 17. uri na STPŠ Trbovlje. V času dogodka se bo mogoče tudi vpisati.

Možne tudi prekvalifikacije, priznane že opravljene vsebine

Vsake toliko se najdejo tudi posamezniki, ki imajo že opravljeno 5. stopnjo, a želijo prekvalifikacijo. Dodaten plus izobraževanja odraslih je, da vsakemu posamezniku pripravijo načrt izobraževanja, v katerem se preveri, katere predmete je nekoč že opravljal in mora nato opraviti le manjkajoče, ponavadi strokovne predmete.

 

>>>STPŠ najdete tudi na SPLETNI STRANI in Facebooku.

Katja Podbregar, ki na trboveljski srednji šoli skrbi, da letno sprejmejo okoli 60 novih kandidatov, poudarja, da je največji plus njihovega programa ta, da se vedno in vsakemu prilagajajo. Pa naj bo to s časom za opravljanje izpitov, z načinom podajanje znanja ali s pripravo načrta. Tako lahko kandidati izpite opravljajo tudi, če imajo redno zaposlitev ali kakšne druge obveznosti.

Posebnih pogojev za vpis ni. Sprejmejo “učence” vseh starosti, lahko so zaposleni ali brezposelni. Še celo tako je, da tisti, ki so prijavljeni kot brezposelni, lahko za pomoč pri plačilu vpisnine zaprosijo na Zavodu za zaposlovanje. Za vpis je potreben je le osebni dokument in zadnje spričevalo (ki pa ga je možno ponovno pridobiti tudi na šoli, ki ste jo obiskovali). Veliko podpore pri šolanju izkazujejo tudi zasavski delodajalci, ki pogosto svojim zaposlenim finančno pokrijejo izobraževanje.

Vpise bodo na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje imeli v prihodnjem tednu:

sreda, 30. 8. 2023 med 8. in 12. 

petek, 1. 9. 2023 med 11. in 13.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --