-- OGLAŠEVANJE --

Slaščičarka želi postati avtoserviserka. Na STPŠ Trbovlje uresničijo tudi take želje in zdaj je čas za vpis!

-- OGLAŠEVANJE --

Na Srednji tehniški in poklicni šoli (STPŠ) Trbovlje bodo tudi v prihajajočem šolskem letu pripravili deset izobraževalnih programov za odrasle. Izobraževanje poteka individualno, zato je to dobra priložnost za vse, ki so že zaposleni, saj se lahko prekvalificirajo ali pridobijo nov poklic v skladu z njihovimi zmožnostmi. 

V programu izobraževanja odraslih lahko izbirate med programi pomočnik v tehnoloških procesih, avtoserviser, inštalater strojnih inštalacij, oblikovalec kovin – orodjar, elektrikar, elektrotehnik, strojni tehnik, tehnik računalništva, elektrotehnik PTI, strojni tehnik PTI. Pri tem v šoli izpostavljajo predvsem svobodo pri študiranju, saj si vsak posameznik lahko urnik oziroma potek študija prilagodi po svoje. Tako, na primer, lahko najprej opravijo slovenščino za vse letnike, in se nato lotijo naslednjega predmeta, pojasnjuje Katja Podbregar, ki v STPŠ Trbovlje skrbi za izobraževanje odraslih. 

Že opravljene predmete vam tudi priznajo!

Maturo oziroma zaključni izpit nato “odrasli dijaki” opravljajo skupaj z rednimi dijaki v času, ko so razpisani roki za opravljanje mature oziroma zaključnih izpitov, dodaja. Je pa takšen način izobraževanja tudi prednost za vse, ki so se v preteklosti že šolali na STPŠ Trbovlje, a ga niso nikoli zaključili. Skupaj s skrbniki programa izobraževanja odraslih tako pogledajo, katere predmete iz preteklosti jim že lahko priznajo, in katere še morajo opraviti. Kdor ima, na primer, maturo že narejeno, pa opravlja samo zaključni izpit, tako da pripravi storitev ali izdelek po dogovoru z mentorjem in ga nato zagovarja. Gimnazijski maturantje, ki bi denimo radi postali tehniki računalništva, pa naredijo izpite s področja računalništva, maturo iz računalništva in prav tako pripravijo izdelek ali storitev po izboru – denimo računalniško igro ali kakšno drugo aplikacijo, pojasnjuje Podbregarjeva. 

Če niste prepričani, greste lahko na informativni dan

Fotografija je simbolična


“Septembra dobijo seznam nalog, ki jih imajo čas opraviti do aprila, gredo pa profesorji vsem zelo na roko, da lahko kandidati za maturo oziroma zaključni izpit delajo tisto, kar jih res zanima in veseli,”
je poudarila. Zanimanja za takšno izobraževanje je sicer kar nekaj, razlogi pa so različni – nekateri za opravljanje dejavnosti potrebujejo točno določen poklic, drugi se šolajo zaradi potreb v podjetju, kjer delajo, spet tretji bi se radi prekvalificirali. Vmes se najde tudi kakšno dekle. “Letos se je na primer za izobraževanje za avtoserviserja zanimalo dekle, ki bi se rado prekvalificiralo iz slaščičarstva,” pove Podbregarjeva. 

Informacije o izobraževanju odraslih lahko vsi zainteresirani poiščejo na spletni strani šole, informativni dan za izobraževanje odraslih pa pripravljajo 6. septembra ob 16.30 uri v večnamenskem prostoru šole na Šuštarjevi.

Vpisi pa bodo potekali tudi že prej, in sicer že ta teden v sredo med 9. in 12. uro ter v četrtek med 8. in 9.30 uro. Tisti, ki se bodo udeležili informativnega dneva, se bodo lahko vpisali še v torek, 6. septembra, med 16.30 in 17.30 uro. Sicer pa bodo vpisi možni tudi v času uradnih ur, ki jih bodo objavili na spletni strani šole še ta teden. Za dodatne informacije so na STPŠ Trbovlje na voljo na telefonski številki 03 56 33 450 ali po elektronski pošti na naslov katja.podbregar@stps-trbovlje.si.

SORODNI ČLANKI:

329 prijav v zasavske šole, STPŠ Trbovlje za dodaten oddelek računalništva

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --