today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoV Litiji odprti razpisi za kulturo, socialno varstvo - največ denarja pa...

V Litiji odprti razpisi za kulturo, socialno varstvo – največ denarja pa za šport

Takoj po novoletnih praznikih se izteče rok za oddajo vlog na razpise, ki jih je objavila Občina Litija. Razpisi so način sofinanciranja kulturnih in športnih dejavnosti v občini ter tudi izvedbo socialnega varstva. 

Občina Litija je za prihodnje leto namenila dobrih 62 tisočakov za humanitarna društva in 3500 evrov za veteranska društva. Programi, ki jih bo občina financirala spadajo v humanitarno dejavnost, delo z zasvojenimi, v sklop programov spadajo tudi preventivni programi, delo društev upokojencev in društva posebnem interesu občine.

Za kulturne dejavnosti in prireditve je litijska občina rezervirala 81 tisoč evrov, 24 tisoč evrov pa še za kulturne domove, objekte in kulturne spomenike.

Daleč največji znesek od treh objavljenih razpisov gre športu. V Litiji naj bi leta 2024 skoraj 300 tisoč evrov vložili v lokalni šport – vključeni so programi, najemnine objektov in prireditve.

Vsa razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Občine Litija.

Od Zagorja do Litije spet napovedane POPOLNE zapore

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...