-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoOdločili so! Obetajo se bojne razmere

Odločili so! Obetajo se bojne razmere

Tako so sklenili litijski mestni svetniki, na svoji zadnji seji, na kateri je bil prisoten tudi direktor podjetja SPL Franci Props, torej predstavnik najemnika športne dvorane.

Franci Props

Dvorana je v lasti mestne skupnosti Litija in je, kot smo že poročali v sporu z dobaviteljem plina družbo Istrabenz Plini. Ta jo toži za plačilo fiksnih stroškov ogrevanja, ki pa jih po njihovem prepričanju ni dolžna plačevati. O tem, ali koncesijska pogodba o dobavi plina in ogrevanju javnih zgradb, ki jo je sklenila in podpisala občina Litija zavezuje tudi Mestno skupnost bo odločalo sodišče kakor tudi to, kdo bo moral plačati zaostale obveznosti v višini 60.000 evrov

Najemnik športne dvorane SPL je pripravil primerjalne analize in ugotovil, da je ogrevanje s plinom bistveno predrago, zato je ponudil alternativni vir energije -toplotno črpalko. Direktor Franci Props je na seji dejal, da bo celoten projekt financiralo njihovo podjetje, Mestna skupnost Litija pa bo po mesečnih obrokih odplačalevalo investicijo v roku petih letih. Po njegovih besedah naj bi prihranek z novim načinom ogrevanja in hlajenja znašal najmanj 20 odstotkov, na letni ravni okoli 17.000 evrov.

Klemen Grošelj

Podpredsednik Mestne skupnosti Klemen Grošelj je odločitev pripisal dobremu gospodarjenju. Sedanje ogrevanje je bistveno predrago in struktura cene nejasna, še pravi. Okrcal je družbo Istrabenz plini, da se nikoli ni o tej problematiki pogovarjala z Mestno skupnostjo, ampak enostavno vložila tožbo proti njej. Poudaril je še, da se stroški ogrevanja plačujejo iz najemnine, ki jo dobijo za športno dvorano in ne iz javnih sredstev, zato so še toliko bolj zavezani k racionalni porabi.

Sklep o prehodu na nov način ogrevanja je podprlo vseh sedem mestnih svetnikov, kljub temu pa se bodo o tem pogovarjali še enkrat in se dokončno odločili na majski seji.

Po naših informacij na litijski občini sklepa še niso prejeli in ga zato ne morejo komentirati. Bo pa odločitev o zamenjavi energenta razmere med Istrabenzom in Litijani najverjetneje še zaostrila.

Istrabenz toži mestno skupnost, ta napoveduje tožbo občini

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X