0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.si1+1=2Novo obleko dobita zagorski vrtec in izlaška telovadnica

Novo obleko dobita zagorski vrtec in izlaška telovadnica

Dober milijon, vsaj po trenutni oceni, bo potrebno odšteti za energetsko prenovo vrtca Maja in šolske telovadnice na Izlakah. Dobro novico je Občina Zagorje prejela pred dnevi, saj bo Ministrstvo za infrastrukturo primaknilo dobrih 400 tisoč evrov za projekt, ki mora biti zaključen do konca leta 2023. 

Naložba vključuje celovito prenovo dveh javnih objektov. Vrtec Maja na Pečarjevi ulici je bil zgrajen leta 1984. V sklopu naložbe bodo izvedli toplotno izolacijo fasade, zamenjali vsa zunanja okna in vrata, na novo toplotno izolirali ploščo nad pritličjem in izdelali servisne poti v zgornji etaži. Na strojnih inštalacijah so predvidena nova grelna telesa s termostatskimi ventili, za pripravo tople sanitarne vode v obdobju, ko sistem daljinskega ogrevanje ne deluje, je načrtovana vgradnja toplotne črpalke. V okviru celovite energetske sanacije bo urejeno tudi prisilno prezračevanje z rekuperacijo, zamenjana bodo energetsko potratna svetila. Po izvedbi razširjenega energetskega pregleda so v načrtu tudi prenova toplotne postaje, hidravlično uravnoteženje celotnega sistema in ureditev prezračevanja kuhinje.

Telovadnica OŠ Ivana Kavčiča na Izlakah je še starejša, saj je bila zgrajena leta 1978. V sklopu naložbe so načrtovana naslednja dela: izolacija temeljev po zunanjem obodu s toplotno izolacijo pod nivojem terena do globine temeljev, izolacija fasade, zamenjava zunanjega stavbnega pohištva, zvočna in toplotna izolacija stropa, vgradnja mehanskega prezračevanja z rekuperacijo, delna zamenjava ogreval in vgradnja termostatskih ventilov na ogrevala, posodobitev razsvetljave in vgradnja zunanjih senčil na vseh oknih. V okviru projekta bodo položili tudi nov športni pod in prilagodili del telovadnice nekaterim specifičnim zahtevam za izvajanje treningov društva Pon Do Kwan Izlake.

Na Občini Zagorje računajo, da bodo po zaključeni energetski sanaciji obeh objektov na leto prihranili 88,6 MWh energije oziroma 15 ton CO2. Dela naj bi se začela in končala v letu 2023. Želijo si, da bi se razmere na področju gradbeništva umirile. Glavnina del bo izvedenih med poletnim šolskimi počitnicami.

Energetska obnova še za vrtec Maja in šolsko telovadnico na Izlakah

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...