6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoNa smučišča le v regiji, odprte otroške prodajalne, servisne delavnice ...

Na smučišča le v regiji, odprte otroške prodajalne, servisne delavnice …

Od sobote znova obratujejo žičniške naprave. Upravljalec mora zagotoviti hitre teste na vstopnih točkah smučišča. Dovolj je tudi dokazilo, da je uporabnik opravil hitri test, ki je negativen. Uporaba bo dovoljena vsem osebam, ki bodo predložile negativni test v RS in ni starejši od 24 ur ter otrokom do 12. leta v spremstvu staršev. Še vedno pa velja odlok o (ne) prehajanju regij in je uporaba smučišča dovoljena le v svoji regiji, je povedal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Covid test pa ne bo potreben za profesionalne šoprtnike in trenerje.

Vlada je tudi sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki velja od sobote, 23., do petka 29. januarja, je povedal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc.

Dovoljene dejavnosti

Po novem dovoljene dejavnosti so: premične stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev, specializirane prodajalne z otroškim programom ter servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice, delavnice za popravilo koles).

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...