today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoSte vedeli za avtodomarski parkirišči v Zagorju?

Ste vedeli za avtodomarski parkirišči v Zagorju?

Občina popotnikom ponuja dve parkirišči

Parkirišči se nahajata na robu mesta, v Evroparku, ter nasproti Centra Spar Zagorje. “Ugotavljamo, da smo v letošnjem letu na parkirišču v Evroparku že gostili nekaj avtodomov iz tujine.” nam je omenil Matej Drobež, direktor Občine Zagorje ob Savi. Tam gostom nudijo dostop do pitne vode ter WC-jev. Ob predhodnem dogovoru pa tudi električno energijo.

Parkirišče nasproti trgovskega centra pa je zaenkrat še brez oskrbe, kar pomeni, da uporabniku ne zagotavljajo pitne vode, električne energije in WC-jev. Obema lokacijama manjkajo ustrezne označbe in oskrbovalna stebrička, kar pa občina načrtuje urediti še v letu 2018. Nekaj sredstev za ureditev postajališč so Zagorjani pričakovali s strani projekta Razvijamo turizem, ki je bil prijavljen na javni poziv Partnerstva LAS Zasavje, vendar je občina od njega odstopila zaradi premajhne stopnje sofinanciranja.

Junija 2014 so v občini Mirna začeli s projektom vzpostavitve mreže postajališč za avtodome po Sloveniji. Trenutno je v projekt vključenih 54 slovenskih občin, med njimi tudi Zagorje ob Savi. S projektom želijo avtodomarje zadržati v Sloveniji, saj ta nudi pisane turistično-kulinarične znamenitosti.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...