11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoPijan pretepel dve osebi, zato so mu policisti odvzeli prostost

Pijan pretepel dve osebi, zato so mu policisti odvzeli prostost

V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V soboto, v  jutranjem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je osumljenec pod vplivom alkohola pretepel dve osebi in ju lahko telesno poškodoval. Zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva, mu je bila odvzeta prostost in je bil po vseh zbranih obvestilih  priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

V dopoldanskem času je neznanec na bankomatu v trgovskem centru v Trbovljah pozabil denar. Lastnika pozivajo, da se z dokazili o lastništvu denarja, zglasi na Policijski postaji  Trbovlje.

V  nedeljo, nekaj po 13. uri je na Zasavski cesti pri mostu v Trbovljah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega razvrščanja v križišču. Dva sopotnika v drugem vozilu sta se lažje poškodovala. Policisti so zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, zaradi povoženja divjadi na cesti Tirna- Zagorje. Policisti so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Dan kasneje pa kaznivo dejanje zatajitve najdbe denarja na bankomatu v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Sum kaznivega dejanja lahka telesne poškodbe. Policisti bodo obravnavanje kaznivega dejanja posredovali pristojni policijski postaji PP Domžale.

Dve kršitvi javnega reda in miru sta se zgodili v soboto Zagorju. Policisti so kršiteljema izdali plačilni nalog zaradi kršitve 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Tudi v nedeljo so policisti ukrepali zaradi kršitev javnega reda in miru v Zagorju. Kršitelju so izdali plačilni nalog zaradi kršitve 7. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PP Hrastnik

V petek so ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je odrejen alkotest pokazal 0,51 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, vozniku je bil začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Zaradi glasne glasbe so intervenirali v Hrastniku, kršiteljici pa je bilo izrečeno opozorilo.

V soboto so posredovali zaradi glasne glasbe v Hrastniku, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Prometno nesrečo na parkirnem prostoru so imeli v delu, saj voznik ni nudil podatkov udeležencu, o tem še zbirajo obvestila.

PP Litija

V petek, okoli  11. ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Litija, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Policisti so v nedeljo ustavili voznika, ki je nepravilno prehiteval kolono, v postopku pa je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog , v nadaljevanju pa je odklonil strokovni pregled. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Okoli 17.30 se je zgodila prometno nesrečo z materialno škodo v  naselju Breg pri Litiji, v kateri sta bila udeležena voznika tovornih vozil. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo.

Nekaj pred 20. uro je na cesti Ponoviče – Zagorje prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Voznik je pričel prehitevati tovorno vozilo pred seboj brez, da bi se prepričal ali lahko to varno stori. Med prehitevanjem je v nasprotni smeri pripeljala voznica osebnega vozila s katero sta čelno trčila. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Pri opravljanju kontrole v cestnem prometu so kontrolirali voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti  pokazal rezultat 1.05 mg/l  alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so na dnevnem redu litijski policisti imeli sum kaznivega dejanja izsiljevanja preko spleta, o tem še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...