today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoKo so ga ustavili prvič je napihal in ostal brez izpita. Še...

Ko so ga ustavili prvič je napihal in ostal brez izpita. Še v istem dnevu so ga ustavili ponovno in mu zasegli še vozilo.

Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek prijavo suma kaznivega dejanja groženj in lahke telesne poškodbe. Policisti zoper znana osumljenca nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo, voznik pa je, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke ali o tem obvestil policijo, s kraja odpeljal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Trbovlje

V petek so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat pa je znašal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Skladno z zakonskimi določili mu je bilo odrejeno pridržanje in odvzeto vozniško dovoljenje. Voznika so policisti istega dne ustavili še enkrat in mu zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohol bo podan obdolžilni predlog.

Voznik avtobusa je zaprosil za interveniranje policistov, ker ga potnik žali. Policisti so na avtobusnem postajališču v Trbovljah, na avtobusu zaznali občana, ki je vpil in žalil šoferja ter mu zaradi kršitve javnega reda in miru, izdali plačilni nalog.

Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti spregledal označeno gradbišče in zapeljal v gradbiščno luknjo, kjer se nahajajo toplovodne cevi. Pri tem je nastala materialna škoda v višini 1000 evrov, vozniku zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

V soboto prijavo poškodovanja vozila na parkirnem prostoru. Policisti so pri ogledu ugotovili, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak obeh levih vrat vozila in zadnjo levo luč. Materialna škoda znaša približno 1500 evrov. Glede kaznivega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

V nedeljo tatvino treking kolesa, ki ga je pustil pred trgovino. Neznani storilec je lastnika oškodoval za 500 evrov. Glede kaznivega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

PP Litija

V petek je v naselju Litija prišlo do prometne nesreče z materialno škodo med voznikoma osebnega in tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, zoper voznika osebnega vozila vodijo postopek o prekršku.

Okoli 15. ure je v naselju Dolsko prišlo do prometne nesreče z materialno škodo med voznikoma osebnega vozila in avtobusa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj voznik avtobusa, v katerem ni bilo potnikov, zaradi nepravilne vzvratne vožnje trčil v osebno vozilo voznice. Zoper voznika avtobusa vodijo postopek o prekršku.

V soboto je občan na bančnem avtomatu našel gotovino, policisti pa zbirajo obvestila o lastniku.

Okoli 21. ure so bili obveščeni o prometni nesreči v Litiji, v kateri sta bila udeležena mopedist in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je mopedist med vožnjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju se je mopedist, ki je vozil brez čelade in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, lažje poškodoval. V postopku so policisti ugotovili tudi, da je vozil neregistriran moped pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek in podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so bili obveščeni, da je voznik traktorja onesnažil vozišče na relaciji Kresnice- Jevnica. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Vlom v vikend, kjer je nastalo za nekaj sto evrov škode. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Zagorje ob Savi

V petek najden mobilni telefon Samsung, ki je bil v nadaljevanju vrnjen lastniku.

V večernem času pa so na območju Trojan kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in tudi odrejen strokovni pregled. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu v času prepovedi vožnje, zaradi česar mu je bil na podlagi Zakona o pravilih v cestnem prometu zasežen. Zoper kršitelja pa bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

V soboto prometno nesrečo z materialno škodo zaradi neprilagojene hitrosti voznice v Zagorju ob Savi. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

V nedeljo prometno nesrečo z udeležbo divjadi na Čemšeniku. Policisti so napisali uradni zaznamek.

Prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in sicer barve vozila, ki se je zgodila na območju Kranja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...