16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.si1+1=2FOTO: Po dveh, sledi še zadnji dan "Zasavske šprahe"

FOTO: Po dveh, sledi še zadnji dan “Zasavske šprahe”

“A letos pa bo? So me nestrpno spraševali obiskovalci knjižnice,” pove direktorica knjižnice v Hrastniku Mateja Smodiš, kjer so po dveh letih nadaljevali desetletno tradicijo knjižničnega tridnevnega dogodka. In po obisku sodeč, so Hrastničani res komaj čakali, da obiščejo Poletni festival hrastniške knjižnice. 

Dvema polnima dnevoma branja, pripovedovanja pravljic, obujanja starih iger, pogovornih omizij ter glasbenih in plesnih nastopov sledi še zadnje dejanje festivala, letos poimenovanega Zasavska špraha. Po tržnici hrastniških društev, ki bo pred knjižnico ob 17. uri, sledijo še plesni in glasbeni nastopi lokalnih ustvarjalcev.

Da je občutek po premoru fantastičen, se strinjajo vse knjižničarke, ki z nasmeški na obrazu peljejo en dogodek za drugim. “Ljudje so se navadili na festival in pravzaprav šele sedaj, po premoru, vidimo kako zelo so ga vzeli za svojega. Če to veš, potem se z veseljem lotiš tudi zahtevne organizacije,” je zaključila direktorica in obljubila, da se obeta še cela serija knjižničnih dogodkov.

FOTOGALERIJA:

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X