today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoZasavske planinske koče pripravljene na otroke

Zasavske planinske koče pripravljene na otroke

Kar 4 planinske koče v Zasavju so “družinam prijazne”. Naziv jim je podelila Planinska zveza Slovenija.

Planinski dom na Kumu.

Osebje družinam prijaznih planinskih koč se v največji možni meri in nenehno trudi, da bi bivanje na koči bilo prijetno in nepozabno doživetje za najmlajše planince in njihove starše. Do certifikata koča pride tako, da predstavniki zveze ovrednotijo pripravljenost osebja koče, da sprejme družine z najmlajšimi gosti z vso pozornostjo in razumevanjem za njihove specifične potrebe. Koča mora imeti otrokom prilagojeno opremo (otroške stolčke, podstavke, varovala, igrala …) in prilagojene otroške porcije. Pomembno je tudi, da ima koča lahek dostop, da so urejene planinske poti do nje in da ima nekaj parkirišč. Pri odločitvi planinci upoštevajo tudi urejeno okolico koče, ki omogoča nemotene aktivnosti za otroke in družine.

Planinska koča na Kopitniku (865m) je pogosto “obarvana belo”.

Od 42 kar 4 zasavske

Branka Jovičić je srce Planinskega doma Gore.

Družinam prijaznih planinskih koč je v Sloveniji 42, vseh skupaj 179. V Zasavju že štiri, ki so svojo ponudbo prilagodile družinam. Tako boste igrala in ponudbo za otroke našli na Kopitniku, na Kumu, na Kalu in v Gorah. Planinska domova na Kumu in v Gorah s svojima oskrbnikoma Romanom in Branko smo podrobneje že predstavljali na našem portalu. Se spomnite?

SORODNI ČLANKI:

Nimam veliko, vendar imam vse

Ob lepem vremenu se vidi morje!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen...