13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoNajcenejše bodo zasvetile prve in to v Trbovljah

Najcenejše bodo zasvetile prve in to v Trbovljah

Težko pričakovani december je pred vrati. Mesec, ko bodo po mestih zasijale praznične luči in ko nas bodo ponovno obiskali dobri možje.

Letos bodo praznične luči najprej zasvetile v Trbovljah, nekaj dni kasneje pa bosta v praznični podobi zasijala še Hrastnik in Zagorje.

V Zagorju za okrasitev zapravili več kakor v Hrastniku in Trbovljah skupaj

Praznične lučke v Trbovljah bodo zasijale 1. decembra ob mraku, gorele pa bodo vse do 6. januarja. Občina bo letos za novoletno okrasitev namenila 14.000 evrov.
Med 5. decembrom in 5. januarjem bodo svetile praznične luči v Hrastniku. Občino bo novoletna okrasitev stala 20.560 evrov, kamor so všteti stroški popravila, montaže, priklopa in demontaže.

Bo decembra tudi kaj snega?
Bo decembra tudi kaj snega?

Isti dan, torej 5. decembra, bo v praznični podobi zasijalo še Zagorje. Luči naj bi svetile do 10. januarja. Novoletna okrasitev bo stala med 40.000 in 45.000 evrov, končnega obračuna na Občini še nimajo. V stroške je, poleg nameščanja okrasitve in zamenjave dotrajane opreme, zajeto še nadomeščanje opreme z novimi, varčnejšimi sistemi, ki bistveno pripomorejo k nižji porabi električne energije, so pojasnili na občini. Okrasitev poleg Zagorja zajema še Kisovec in Izlake.

Luči bo prinesel Miklavž

Prvi dan v decembru bo od 16. ure dalje pred Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje potekal Miklavžev sejem, ki ga bo obiskal tudi Miklavž.

miklavž18V Zagorju bo Miklavžev sprevod 5. decembra ob 18. uri odrinil izpred zagorske komunale po Cesti zmage do zagorske ploščadi. Miklavža bodo spremljali angeli, hudički, ognjeni čarobniki in pihalni orkester Svea.

Isti dan ob 17. uri bo Miklavž prišel tudi pred cerkev na Dolu pri Hrastniku. Organizatorji bodo poskrbeli za brezplačen čaj in kakšen kozarec kuhanega vina, kmečke žene bodo napekle pecivo za vse obiskovalce, otroci pa bodo od Miklavža prejeli še skromna darilca.

Lučke in miklavževanja v Zasavju

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...