13 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoLučke in miklavževanja v Zasavju

Lučke in miklavževanja v Zasavju

Praznični december je tu. V Hrastniku in Zagorju 5. decembra Miklavžev sprevod in prižig lučk, v Trbovljah sprevoda ne bo, lučke pa bodo prižgali že dan prej.

 

Trbovlje za okrasitev 9.000 evrov, Hrastnik 23.000 evrov. V Zagorju še niso izračunali.

Praznične lučke bodo prvi prižgali v Trbovljah in sicer, v četrtek, 4. decembra, ob vsakodnevnem prižigu javne razsvetljave. Za okrasitev bodo letos porabili 9 tisoč evrov. Bodo pa letos v Trbovljah okrasitev mesta  združili z dobrodelnostjo in s skrbjo za okolje. Uporabili bodo smreke, zasajene v lonce, ki bodo v prazničnih dneh krasile ulice, po končanem novoletnem vzdušju pa jih bodo lahko posamezniki ali podjetja s prostovoljnim prispevkom posvojili in jih zasadili v svojem okolju. Vsa zbrana sredstva bodo namenili v dobrodelne namene.

Dan kasneje, 5. decembra, bodo novoletne lučke prižgali v Zagorju. Koliko bodo letos namenili za okrasitev, nam ni uspelo izvedeti, saj tehnični del še poteka in še nimajo končnega zneska. Bo pa, kot so zagotovili, okrasitev letos cenejša kot lansko leto.

Prav tako, 5. decembra, bodo praznične lučke prižgali v Hrastniku. Za novoletno podobo mesta bo občina namenila 23 tisoč evrov. Enak znesek so za okrasitev namenili tudi lansko leto.

Najmlajše bo obiskal Miklavž

Miklavževanje bo tudi letos že tradicionalno potekalo v Zagorju in na Dolu pri Hrastniku. Sprevod se bo v Zagorju začel ob 18. uri in bo potekal po Cesti zmage ob spremstvu zvestih angelov, nagajivih hudičkov, artistov z ognjem in ob taktih Pihalnega orkestra Svea. Po končanem sprevodu pa bodo najmlajše na ploščadi pred Weinbergerjevo hišo zabavali otroški zborček, učenci Glasbene šole, plesalci Plesne šole Urška, čarovnik in skupina Čupakabra

Na Dolu pri Hrastniku se bo rajanje za najmlajše začelo že ob 17. uri, in sicer pred cerkvijo Sv. Jakoba. V Trbovljah Miklavža ne bo.

Foto: arhiv Občine Zagorje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...