12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoKoča na Kalu na tretjem mestu

Koča na Kalu na tretjem mestu

Po lanski zasavski zmagi, letos Koča na Kalu na tretjem mestu.

Med 66 kočami, ki so se potegovale za naziv Naj koča 2016 je bila tudi Koča na Kalu, ki so jo planinci izbrali kot tretjo najboljšo.

Glasovi – teh se je v obeh krogih glasovanja nabralo skoraj 70 tisoč – pa izbrali zmagovalca: Valvasorjev dom pod Stolom, ki je že lani stal na stopnički tik ob Planinskem domu na Kumu.

kal1

Po besedah sekretarja Planinske zveze Slovenije Mateja Planka so veseli takšnega natečaja, saj “razveseljiv odziv glasovalcev kaže, da so obiskovalci slovenskih hribov in bralci portala izbor vzeli za svojega, izbira zmagovalca pa je pokazatelj, da so planinci spet prepoznali in nagradili pristen oskrbniški pristop in odlično ponudbo”.

V Sloveniji imamo 179 planinskih koč, zavetišč in bivakov, nam zaupajo v planinski zvezi. 66 pa je takih, ki imajo ali certifikat okolju in/ali družinam prijazna planinska koča bodisi vgrajeno čistilno napravo.

Ob lepem vremenu se vidi morje!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...