-- OGLAŠEVANJE --

Kaj brezposelne v Zasavju odvrača od dela in zakaj podjetja ne najdejo kadra?

-- OGLAŠEVANJE --

Za nami so prvomajski prazniki, ko je v ospredju predvsem praznik dela. Zato smo preverili, kje v Zasavju prihaja do razhajanj med brezposelnimi in delodajalci, in kje bo v prihodnje največ priložnosti za delo.

Po besedah direktorice Zavoda za zaposlovanje Trbovlje Vilme Strniša brezposelne osebe in iskalce zaposlitve od prijav na razpisana delovna mesta odvračajo slabi delovni pogoji, pri čemer omeni večizmensko delo in delo ob praznikih in vikendih, nizke plače, vožnjo, težko fizično delo. Delodajalci pa ocenjujejo, da je ključni problem pri iskanju kadra v neustreznih kompetencah, znanjih in veščinah kandidatov, pavijo na zavodu.

Najbolj pozitivne napovedi glede gibanja zaposlovanja so v gradbeništvu, drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih in gostinstvu. (Vilma Strniša, ZRSZ OS Trbovlje)

Dewesoft v iskanju inženirjev različnih specialnosti in razvijalcev spletnih storitev

V multinacionalnem podjetju Dewesoft, ki razvija visoko inovativne merilne inštrumente, v Trbovljah in še 16 hčerinskih podjetjih po vsem svetu zaposlujejo skupno več kot 350 ljudi. Trenutno iščejo zelo raznolike kadre, na primer razvojne inženirje za programsko opremo, elektronike, inženirje za tehnično podporo strankam, razvijalce spletnih storitev itd. “Biti del Dewesofta pomeni biti del tehnološke odličnosti, a vendar smo podjetje predvsem ljudje. Mi smo Dewesoft,” ponazorijo njihovo zavedanje glede pomembnosti človeških virov.

Steklarna Hrastnik: Zaposlili bodo 100 novih sodelavcev, tujcem uredijo delovna dovoljenja

Ker v naslednjih treh letih v Steklarni Hrastnik načrtujejo širitev kapacitet, že sedaj krepijo njihove ekipe na praktično vseh področjih, “saj se zavedamo, da moramo nove sodelavce pravočasno usposobiti za samostojno opravljanje dela. Trenutno imamo odprtih 45 delovnih mest, v naslednjih 2 letih pa načrtujemo zaposliti še več kot 100 novih sodelavcev,” so sporočili iz Steklarne Hrastnik.

Nove sodelavce iščejo tako v proizvodnji za kontrolo kakovosti izdelkov na liniji, operaterje in tehnologe kontrolnih linij, strojnike in specialiste za menjave na strojih, na drugih tehničnih strokovnih področjih pa potrebujejo vzdrževalce, orodjarje in CNC operaterje ter operaterje peči. “Hkrati krepimo tudi vodstveno strukturo tehničnih področij in zaposlujemo v podporne službe,” je povedala Lavričeva

V svoje vrste sprejemajo še praktikante, študente in mlade raziskovalce ter nudijo možnost dodatnega zaslužka tudi upokojencem. Zainteresiranim kandidatom iz držav bivše Jugoslavije pa uredijo delovna dovoljenja, pri čemer jim nudijo tudi možnost namestitve in po želji poskrbijo za združitev zaposlenih z družino. Posebno skrb namenjajo vsem zaposlenim, saj jim med drugim nudijo stimulativno plačilo, stimulativen regres in nagrado za poslovno uspešnost ter kar 19 ugodnosti v sklopu polnega certifikata Družini prijazno podjetje. “Izbranim kandidatom je za lažje uvajanje zagotovljeno kroženje, mentorstvo in t.i. buddy program,” še dodajo z vabilom, da prijave kandidatov sprejemajo na kadri@hrastnik1860.com

Največ razpisanih delovnih mest v Zasavju je v zdravstvu in negi, sledi strojništvo, kovinarstvo in popravilo vozil. Več razpisanih delovnih mest je tudi na področju logistike, transporta in skladiščenja ter na področju čiščenja in vzdrževanja.

 

SORODNI ČLANKI:

Brez dela manj kot 2000 Zasavcev, a je večina dolgotrajno brezposlenih

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --