23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.si1+1=2Info dnevi v Zasavju: Katarina in Damir že vesta kam ...

Info dnevi v Zasavju: Katarina in Damir že vesta kam …

V petek in soboto so na srednjih šolah za bodoče dijake potekali informativni dnevi. Tokrat je bilo malo drugače, kot sicer. Vse je potekalo preko videokonferenc, videopredstavitev, posnetkov pouka v živo, klepetalnic itd. Poizvedeli smo, kako je bilo v Zasavju.

Informativnega dneva sta se udeležila tudi devetošolca OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja:

Katarina Pirnovar: »Preko videokonference sem spremljala informativni dan Gimnazije France Prešeren v Kranju. Treniram smučarske skoke in tam omogočajo, da poleg pouka lahko tudi treniramo. Informativnega dne na tej šoli sem se udeležila tudi lani in ker mi je zelo všeč, sem letos želela le potrditi svojo izbiro.«

Damir Tirić: »Ker želim postati avtoserviser sem spremljal informativni dan STPŠ Trbovlje. Bilo je zanimivo, sem pa informacije zbiral tudi že prej.«

 

Na GESŠ Trbovlje so z obiskom informativnega dne zadovoljni. Ker niso zbirali osebnih podatkov in zaradi razpršenosti dogodkov niso mogli oceniti, koliko je bilo obiskovalcev in kakšna je bila njihova struktura. Kako je potekal njihov informativni dan si osnovnošolci še vedno lahko ogledajo na njihovi spletni strani. Da bi šolo kar najbolje predstavili pa so konec januarja pripravili tudi dan odprtih vrat – preko spleta seveda.

STPŠ Trbovlje je imela skupaj od desetega do trinajstega februarja 2150 ogledov, po posameznih programih je bilo ogledov od 100 pa tudi preko 700. Aktivnih udeležencev na video predstavitvah posameznih programov v živo je bilo skoraj 100, kar je primerljivo z lanskim letom. Bodoče dijake so najbolj zanimale značilnosti posameznih programov in praktični pouk, največ interesa pa so pokazali za poklic tehnika računalništva.

V Srednji šoli Zagorje so glede na situacijo z izvedbo letošnjega informativnega dne zadovoljni. Na spletni strani šole so objavili bogat nabor različnih vsebin in informacij o šoli – predstavitvene videoposnetke o šoli in o posameznih izobraževalnih programih, ki so obiskovalcem še vedno na voljo za ogled. V petek in soboto so bili obiskovalcem na voljo za vsa vprašanja na treh dogodkih v živo, na katerih so se lahko virtualno sprehodili po šoli in se pogovorili z ravnateljico, svetovalno delavko, učitelji strokovnih predmetov ter sedanjimi in nekdanjimi dijaki. Obiskovalci so se zanimali za vse programe, največ pa za izobraževalni program zdravstvene nege.

Podobno kot na drugih šolah je bilo tudi na Gimnaziji Litija. Na skupni videokonferenci so poleg dijakov bili prisotni vsi profesorji. Bodoči dijaki so potem obiskali videopredstavitve šolskih dejavnosti. Največ vprašanj je bilo povezanih s krožki, prevozom in prehrano. Predvidevajo, da je bil obisk podoben lanskemu.

Največ “zasavskih” mest za bodoče dijake v Trbovljah

Tudi mi smo bili poleg: informativni dnevi v Zasavju

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč