15.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.si1+1=2Največ "zasavskih" mest za bodoče dijake v Trbovljah

Največ “zasavskih” mest za bodoče dijake v Trbovljah

Osnovno šolo letos zaključuje 19.191 učenk in učencev, ministrstvo pa je na srednjih šolah razpisalo 24.108 mest za bodoče dijake. V Zasavju deveti razred zaključuje 487 bodočih dijakov, v naši regiji je razpisanih 488 mest na srednjih šolah.

Na STPŠ 178 mest, SŠ Zagorje 124, GESŠ 102 in litijska gimnazija 84

Srednja tehniška in poklicna šola ima odprtih 178 mest na programih pomočnik v tehnoloških procesih, inštalater, avto serviser, orodjar, elektrotehnik, strojni tehnik in tehnik računalništva.

V Zagorju imajo na Srednji šoli Zagorje na voljo 124 mest za bodoče dijake. Vpisovali bodo pomočnike v biotehniki in oskrbi, prodajalce, gastronome hotelirje ter tehnike zdravstvene nege.

Na programe ekonomski tehnik, gimnazija in športna gimnazija se bo na Gimnazijo in ekonomsko šolo Trbovlje lahko vpisalo dobrih 100 dijakov (102).

Mesto za bodoče gimnazijce bo dobilo tudi 84 dijakov na Gimnaziji Litija.

Od skupno 24.108 razpisani mesti je v programih nižjega poklicnega izobraževanja (NPI) razpisanih 656 mestv programih srednjega poklicnega izobraževanja (SPI) 6672 mest, v programih srednjega strokovnega izobraževanja (SSI) 9600 mest, v programih splošnih gimnazij (GIM) (Gimnazija, Klasična gimnazija in Gimnazija s športnim oddelkom) 5762 mest, od tega v zasebnih šolah 420. V programih strokovnih gimnazij, kamor sodijo Tehniška gimnazija, Umetniška gimnazija in Ekonomska gimnazija, je razpisanih 1418 mest. Skupaj je v programih splošnih in strokovnih gimnazij razpisanih 7180 mest.

Informativni dnevi virtualno

Datum za informativne dneve ostaja drugi teden v februarju, torej v petek, 12. februarja ob 9. in 15. uri ter v soboto, 13. februarja ob 9. uri. Takrat bodo devetošolci prosti, kljub temu pa bodo, glede na epidemiološko situacijo, predstavitve potekale preko spleta. Na ministrstvu bodočim dijakom svetujejo, da si na spletnih straneh šol pogledajo, na kakšen način bodo informativne dneve izvajali.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X