-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Prve hiše v čisto novem naselju se že gradijo

-- OGLAŠEVANJE --

Naselje tik nad centrom Radeč, Dobrava je sestavljeno iz 28 parcel, kjer naj bi v naslednjih 5 letih zgradili vsaj 20 hiš. Občina je tista, ki območje komunalno ureja, prve hiše se že gradijo.

To kar je bil le travnik, bo zdaj naselje družinskih hiš

Tomaž Režun, župan Občine Radeče

Občina Radeče je po spremembi občinskega podrobnega prostorskega načrta prevzela komunalno ureditev 28 parcel na Dobravi, ki so namenjene za gradnjo družinskih hiš. Nastalo naj bi povsem novo naselje le lučaj od centra mesta.

Področje je po namembnosti že bilo zazidljivo, a je tam prej bil le travnik. Zdaj so zemljišče na Dobravi razdelili na 28 parcel, občina pa se je z več kot milijonskim projektom lotila komunalne ureditve.  Gre za 5 letni projekt, ki naj bi družinam omogočil prostor pod soncem v zavetju radeške občine. »Idealno je za mlade družine. Dovolj blizu, pa vseeno ravno prav umaknjeno,« pravi prvi radeški mož Tomaž Režun.

Cesta do naselja je zgrajena, saj so hiše na poti do novega naselja in tudi še naprej. Prve hiše se že gradijo, gradbena dovoljenja nakazujejo še na nove gradnje. Vsaj 10 parcel je prodanih, poroča župan, zagotovo pa jih bo v kratkem še več. »Gre za odlično sodelovanje med občani,« poudari javno zasebni projekt Režun. Občina je namreč pripravila pogoje za gradnjo, parcele bodo razprodali zasebni lastniki in omogočili prostor za novogradnjo tistim, ki to želijo. »Od tega imamo vsi korist. Tako občina, investitorji kot občani,« še doda Režun, ki v tem vidi tudi priložnost, da Radeče dobijo nove občane.

Kaj se obeta nekoč slavnemu Jadranu?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --