-- OGLAŠEVANJE --

V planu nova stanovanjska soseska le par minut iz Zasavja

-- OGLAŠEVANJE --

Stanje glede razpoložljivih stanovanj je vselej aktualna tema in tudi v Radečah se na tem področju dogaja marsikaj, da bi vprašanje stanovanjske politike ponudilo več rešitev kot pa zagat. Občina Radeče je lastnica 53 stanovanj, in četudi niti nakupi dodatnih niti prodaja obstoječih niso v planu, se za zainteresirane nasmiha svetlejša prihodnost z izgradnjo nove stanovanjske soseske in obnovo nekdanjega hotela Jadran.

Bloki v Ulici OF, Radeče

Na območju radeške občine so stanovanja večinoma v samem centru mesta in sicer na Titovi ulici, Ulici OF, v Ulici talcev, v Starograjski ulic in znotraj blokovskega naselja Pot na brod ter Kolenov graben, v manjšini pa izven središča, to je na Svibnem.

Vseh 53 stanovanj, ki so v lasti Občine Radeče, upravlja javni zavod KTRC Radeče, iz podatkov katerega je razvidno, da se velika večina stanovanj daje v neprofiten najem.

Navala pri prijavah prosilcev ni

Marjetka Lipec

Najem neprofitnega stanovanja je mogoč izključno preko javnih razpisov za oddajo neprofitnega stanovanja v najem, ki so objavljeni na občinski spletni strani.

Na vprašanje, po katerih vrstah stanovanj je povpraševanje zaznavno kot najbolj intenzivno, pa direktorica radeške občinske uprave mag. Marjetka Lipec odgovarja: “Za neprofitna stanovanja, ki jih Občina z razpisi oddaja v najem (to je precej redko, 1 do 2 na leto, včasih še to ne), se običajno prijavi nekje okrog 7 prosilcev, ne glede na to, kakšno stanovanje se razpisuje.”

Za ilustracijo: Ko je Občina pred slabim letom dni objavila javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem (tedaj je bilo aktualno stanovanje na naslovu Pot na brod 4), je bila oblikovana prednostna lista upravičencev, na katerih se je znašlo sedem imen, ob njih pa zbrane točke, ki so se gibale od 170 do 260. Prednost imajo nato prosilci z daljšo dobo stalnega bivanja v Občini Radeče, prosilci, ki so se vsaj enkrat uvrstili na prednostno listo, znatnega pomena pa je tudi majhen dohodek na družinskega člana.

Nobeno od stanovanj trenutno ni naprodaj, kot je zaupala direktorica radeške občinske uprave pa tudi v načrtu nimajo ne prodaje in tudi ne nakupa v prihajajočem letu 2024.

Na Dobravi bo nova stanovanjska soseska s hišami, tudi z nekdanjim hotelom so načrti

Stanovanjska politika na območju občine Radeče sicer ni v stagnirajočem stanju, saj se z infrastrukturnim urejanjem območja na Dobravi na površini treh hektarjev omogočajo pogoji za gradnjo individualnih stanovanjskih hiš na komunalno opremljenih parcelah.

Že lani spomladi je Občina Radeče pristopila k vzpostavitvi komunalne ureditve na območju predvidenega novonastalega naselja, najprej z izgradnjo meteorne kanalizacije, nato pa še z urejanjem vodovodnega sistema z izgradnjo novega vodohrana.

Dela, ki v sklopu nastajajoče soseske potekajo sedaj, so vezana na urejanje gospodarske infrastrukture, zaradi česar je od sredine septembra pa do konca leta popolnoma zaprta javna pot Radeče – Rudna vas.

Po besedah sogovornice z radeške občinske uprave pa je predvidena tudi obnova bivšega hotela Jadran, znotraj katerega nameravajo urediti stanovanja.

SORODNI ČLANKI:

Hotel Jadran v Radečah naj bi preuredili v stanovanja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --