-- OGLAŠEVANJE --

Pomoč na domu, čiščenje … zapakirali v podjetje

V Litiji dobili prvo socialno podjetje, ki bo reševalo problematiko zaposlovanja invalidov v lokalnem okolju.

-- OGLAŠEVANJE --

Medobčinsko društvo invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji je bilo namreč uspešno na razpisu gospodarskega ministrstva Start up socialna podjetja. Z ustanovljenim socialnim podjetjem bodo prispevali k zmanjševanju brezposelnosti ranljivih skupin ter izboljšali njihovo socialno vključenost.

Tina Cirar

“Tako imamo zdaj zagotovljeno možnost zaposlovanja invalidov, osebni in profesionalni razvoj naših članov, ki so pogosto slabo informirani in imajo težave pri zagotavljanju svojih pravic. Za nekatere, ki živijo na obrobju, sploh ne vemo,” pojasnjuje Tina Cirar iz Medobčinskega društva invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji.

Zato so v društvu razvili številne socialne programe in nekatere posebne storitve. Trenutno izvajajo 8 obsežnejših rednih programov, od katerih nekateri predstavljajo dopolnitev javnim službam.

Pomoč na domu, čiščenje, urejanje okolice

V novem socialnem podjetju, v katerem sta trenutno zaposleni dve invalidni osebi, ena oseba pa delo opravlja preko javnih del, nudijo urejanje okolice, vzdrževalna dela v večnamenskih stavbah, to je čiščenje poslovnih prostorov, in osebne storitve oziroma pomoč na domu pri manjših hišnih popravilih, vrtnarskih delih in dostavi iz trgovine ter nekatere storitve informiranja in osveščanja.

“Nekaj povpraševanja za naše storitve je že, kmalu pa nas čaka spomladansko delo na vrtovih,” pravi  Cirarjeva. Njihov prvi večji poslovni partner je Medgeneracijsko središče ŠMELC, kjer izvajajo čiščenje in urejanje okolice.

Društvo, v katerega je vključenih 614 invalidov in 283 podpornih članov, je bilo v okviru ZLHT – Regionalnega centra NVO, izbrano tudi za nevladno organizacijo s potencialom.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --