4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoCesta na Dolu: Pred gradnjo še kar nekaj odkupov zemljišč

Cesta na Dolu: Pred gradnjo še kar nekaj odkupov zemljišč

Na Dolu pri Hrastniku so že zabrneli delovni stroji. Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) je namreč pričela z rušenjem objektov, kjer bodo predvidoma, po zdajšnjih planih, prihodnje leto pričeli graditi novo cesto od Forsteka skozi Dol do tamkajšnjega pokopališča. Vendar bo morala država za pričetek gradnje opraviti še nakup zemljišč nad pokopališčem, zaradi česar se bodo z lastniki predstavniki DRSI usedli prihodnji teden.

Predvidena je rušitev 9 objektov, od tega je 6 stanovanjskih hiš. Rušenje objektov, ki še stojijo, se bo lahko pričelo po primopredaji vseh objektov, so pojasnili na DRSI, kjer so z vsemi fizičnimi lastniki stanovanjskih objektov že sklenili odkupne pogodbe, le pri nekaterih lastnikih se še ni iztekel pogodbeni rok za izselitev. “V teku je še odkup etažne enote v večstanovanjskem objektu,” so še dodali. 

Ves čas rušenja objektov je sicer predvidena polovična zapora ceste s prometno odvisnimi semaforji, tako kot je še ta trenutek, v času prometnih konic pa so na DRSI predvideli tudi ročno usmerjanje prometa. 

Funkl: Občina mora poskrbeti za dokumentacijo, ne za nepremičnine

Pričetek gradnje nove ceste skozi Dol pri Hrastniku pa ni odvisen le od tega, kdaj bodo uspeli porušiti vseh 9 objektov, pač pa, kot trdijo na DRSI, tudi od ureditve lokalne ceste, za kar bi dokumentacijo in nepremičnine po njihovem morala zagotoviti Občina Hrastnik. Vendar župan Marko Funkl pravi, da to ni res, saj da mora občina zagotoviti le dokumentacijo, medtem ko mora za zemljišča poskrbeti država. 

Kot je še pojasnil Funkl, ima DRSI še vedno odprta pogajanja z 12 lastniki zemljišč nad pokopališčem, ki jih potrebujejo za gradnjo ceste, zato se bodo prihodnji teden na Dolu srečali ti lastniki in predstavniki DRSI. To so za Zon.si potrdili tudi na direkciji. “Po prejemu ponudb za odkup tangiranih zemljišč so nekateri lastniki izrazili željo po podrobnejši razlagi posegov in o predvidenih ureditvah na njihovih zemljiščih,” so povedali v DRSI, kjer pričakujejo, da bi se v primeru realizacije vseh pogojev za pričetek gradnje cesta lahko pričela graditi v prihodnjem letu.

SORODNI ČLANKI:

2x krožišče v Hrastniku, letos rušenje ob cesti na Dolu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...