-- OGLAŠEVANJE --

Tudi Dolani jo bodo končno dočakali!

-- OGLAŠEVANJE --

Nova cesta čez Dol je eden večjih projektov, ki bo po dolgih letih obljub končno prišla na vrsto.

Poleg nove ceste na Dolu tudi kolesarska steza

Vojka Šergan

Po napovedih hrastniške poslanke Vojke Šergan bo Dol končno dočakal prepotrebno prenovo ceste, približno 3 milijone evrov vreden projekt, pa naj bi se začel prihodnje leto.

Poleg razširitve ceste bodo z novim koridorjem poskrbeli za pešce, uredili pa bodo tudi kolesarsko stezo. “Dol bo tako končno dobil razvojno priložnost, ki je zdaj zaradi slabe infrastrukture ni imel. Poleg tega bo pot po novem bolj varna. Otroci bodo lahko šli v šolo tudi s kolesom,” pravi Šerganova, ki z roko v roki sodeluje z lokalno skupnostjo za uresničitev projekta, ki “ima že zelo dolgo brado”. Projekt nove dolske ceste bo financiralo Ministrstvo za infrastrukturo.

V začetku decembra bo Zasavje obiskala vladna ekipa skupaj s predsednikom vlade in zasavskimi poslanci. Med večjimi zasavskimi projekti, ki so bili že tema pogovorov pripravljalnega obiska, ki je potekal minuli petek, tudi sanacija rudniških površin po letu 2018 in umeščanje hidroelektrarn na srednji Savi. Trenutno je v izdelavi tudi projekta dokumentacija za cesto Hrastnik – Zidani Most.

Državna sredstva tudi za dolsko šolo?

Šerganova se zavzema tudi za to, da bo šolsko ministrstvo priskočilo na pomoč pri adaptaciji ene največjih slovenskih podružničnih šol, podružnične šole Dol:“Glede na zaostanke ministrstva, zadnji razpis za investicije v šolske objekte je bil leta 2009, verjamemo, da bo novi razpis, ki ga pričakujemo prihodnje leto, zastavljen tako, da bo omogočil sofinanciranje tudi za projekte, ki se zaključujejo.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --