-- OGLAŠEVANJE --

Vzdrževanje cest bo moralo počakati

Zaradi avgustovskega neurja je hrastniška občina znotraj proračuna morala premestiti določena sredstva in spremeniti prioritetne naloge.

-- OGLAŠEVANJE --

Prva dama občinskih financ Vanja Jerič pojasnjuje, da je občina v prvi vrsti poravnala intervencijske stroške iz naslova neurja: »Zato smo morali določena sredstva sprostiti in aktivirati rezervni sklad, saj v nasprotnem primeru ne bomo mogli

Vanja Jerič
Vanja Jerič

uveljavljati refundacijo s strani države«.

Določena dela predvidena za letos, bodo tako še počakala. Gre predvsem za krpanje in vzdrževanje cest. Tisto, kar ni najnujnejše, bo zamaknjeno v prihodnje leto, izvemo.

Država bo povrnila 1,5% primerne porabe

Pogoj za povrnitev pa so vsi plačani stroški še v tem letu. Svetniki so rebalans proračuna potrdili, spremembe, ki jih rebalans še prinaša so na strani večjih odhodkov občine zaradi doplačila vrtca, zdravstvenega zavarovanja občanov brez prejemkov in oskrbe v domu starejših. Po drugi strani pa kot pravi vodja občinske finančne službe so na določenih področjih uspeli pridobiti dodatna sredstva iz naslova države, predvsem za sanacijo dveh plazov.

Številni plazovi, uničene ceste,…neurje se je zneslo nad Hrastnikom

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --