-- OGLAŠEVANJE --

Številni plazovi, uničene ceste,…neurje se je zneslo nad Hrastnikom

-- OGLAŠEVANJE --

Včeraj ob 18.16 so po poročanju Regijskega centra za obveščanje gasilci PGD dol pri Hrastniku iz župnišča na Trgu borcev NOB Dol pri Hrastniku izčrpali 3 kubične metre vode. Na Črdencu so preusmerili tok dveh hudournikov, ki sta ogrožala stanovanjski hiši. V naselju Turje so utrdili drog električne napeljave, ki ga je izpodjedala voda. V stanovanjski hiši v Turju so očistili prepust, na relaciji Hrastnik-Brnica so očistili obcestne jaške. V Suhadolu je na cesti Hrastnik- Zidani Most med dvema zemeljskima plazoma obtičalo 27 osebnih vozil. Gasilci in delavci cestnega podjetja so iz hrastniške strani odstranili plazovino ter omogočili prevoz proti Hrastniku.

Cesta v smeri Zidanega mostu je še vedno zaprta. V naselju Gore je plaz uničil dovozno cesto do stanovanjske hiše. Gasilci so z vozilom prepeljali stanovalca v dolino. Gasilci PGD Prapretno so v Krnicah očistili prepust hudournika, ki je ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Marno so v naselju Brdce pri dveh stanovanjskih hišah s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok hudournika.

Na relaciji Brdce – Brezno so zavarovali območje, kjer se je vdrlo vozišče. Na cesti Marno-Brezno so odstranili podrto drevo. Gasilci PGD Turje so preusmerili hudournik pri stanovanjski hiši v naselju Turje in Gore, na lokalni cesti Turje – Čreta so označili posamezne odseke, kjer so plazovi zasuli dele ceste.

Na cesto Hrastnik – Radeče je več hudournikov naneslo kamenje in podrlo nekaj dreves, ki so bila odstranjena s kombiniranim gradbenim strojem. V občini Hrastnik je bil aktiviran občinski štab civilne zaščite. Pri odpravljanju posledic neurja je sodelovalo 54 gasilcev Gasilske zveze Hrastnik.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Župan ogorčen! Kdo krade rože z mostu?

Pred hrastniškim občinskim praznikom vsako leto poskrbijo za zasaditev in ureditev zelenic ter gredic po občini. A tokrat je to nekoga zmotilo ... Ponoči so...
-- OGLAŠEVANJE --