Številni plazovi, uničene ceste,…neurje se je zneslo nad Hrastnikom

0
161

Včeraj ob 18.16 so po poročanju Regijskega centra za obveščanje gasilci PGD dol pri Hrastniku iz župnišča na Trgu borcev NOB Dol pri Hrastniku izčrpali 3 kubične metre vode. Na Črdencu so preusmerili tok dveh hudournikov, ki sta ogrožala stanovanjski hiši. V naselju Turje so utrdili drog električne napeljave, ki ga je izpodjedala voda. V stanovanjski hiši v Turju so očistili prepust, na relaciji Hrastnik-Brnica so očistili obcestne jaške. V Suhadolu je na cesti Hrastnik- Zidani Most med dvema zemeljskima plazoma obtičalo 27 osebnih vozil. Gasilci in delavci cestnega podjetja so iz hrastniške strani odstranili plazovino ter omogočili prevoz proti Hrastniku.

Cesta v smeri Zidanega mostu je še vedno zaprta. V naselju Gore je plaz uničil dovozno cesto do stanovanjske hiše. Gasilci so z vozilom prepeljali stanovalca v dolino. Gasilci PGD Prapretno so v Krnicah očistili prepust hudournika, ki je ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Marno so v naselju Brdce pri dveh stanovanjskih hišah s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok hudournika.

Na relaciji Brdce – Brezno so zavarovali območje, kjer se je vdrlo vozišče. Na cesti Marno-Brezno so odstranili podrto drevo. Gasilci PGD Turje so preusmerili hudournik pri stanovanjski hiši v naselju Turje in Gore, na lokalni cesti Turje – Čreta so označili posamezne odseke, kjer so plazovi zasuli dele ceste.

Na cesto Hrastnik – Radeče je več hudournikov naneslo kamenje in podrlo nekaj dreves, ki so bila odstranjena s kombiniranim gradbenim strojem. V občini Hrastnik je bil aktiviran občinski štab civilne zaščite. Pri odpravljanju posledic neurja je sodelovalo 54 gasilcev Gasilske zveze Hrastnik.

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here