29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV Zasavju primanjkuje stanovanj za družine. Ko se pojavijo na trgu, se...

V Zasavju primanjkuje stanovanj za družine. Ko se pojavijo na trgu, se tudi prodajo.

Po besedah zasavskega nepremičninskega agenta Matijaža Cimermana se je nepremičninski trg v naših krajih v zadnjem letu krepko spremenil. Razlog pa ni na strani korone. 

Družine iščejo večje stanovanje ali manjšo hišo

“Povpraševanje po stanovanjih in predvsem po manjših stanovanjskih hišah je zelo veliko, ponudba na trgu pa je zelo majhna ali jo včasih celo ni”, nam predstavi sliko povpraševanja po nepremičninah v Zasavju naš sogovornik. Posledica velikega povpraševanja, ki zelo presega ponudbo je tudi občutna rast cen nepremičninam, ki se večinoma prodajo zelo hitro. Kupci so, kot še doda Cimerman predvsem družine, ki iščejo manjše hiše ali večja stanovanja, starejše osebe, ki jim njihova nepremičnina postane prevelika ter drugi kupci. Za nakup stanovanja ali hiše v Zasavju pa se ne zanimajo le domačini, temveč tudi kupci iz drugih krajev.

Hiše v Zasavju: Najcenejša 24.000, najdražja 279.000 evrov

Na največjem nepremičninskem portalu se trenutno v Zasavju prodaja 28 hiš. Najcenejša v zagorskem Rovišču za dobrih 24.000 evrov. To je manjša hiša, zgrajena leta 1870. Zraven spada še 1100 kvadratnih metrov zemljišča. Na drugi strani pa je najdražja hiša na portalu velika kar 470 kvadratnih metrov, lastniki pa bi zanjo radi 279.000 evrov. Hiša zgrajena leta 1985 stoji na 1.440 m2 velikem zemljišču.

FOTO: Naprodaj najdražja stanovanja v Zasavju

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...