-- OGLAŠEVANJE --

V Zagorju lani najslabša parkirna kultura v zadnjih letih, na cestah je stanje boljše

-- OGLAŠEVANJE --

Redarji medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) Zasavje so v zagorski občini lani izvedli 152 ukrepov, od tega kar 130 ukrepov zoper mirujoč promet, za kar so izdali 111 plačilnih nalogov, in 19 opozoril. Zagorje je tako edina zasavska občina, kjer se je parkirna kultura lani poslabšala, in sicer za 113 odstotkov glede na leto 2020. 

Sebastjan Zmrzlak, MIR Zasavje

Najpogostejši prekršek je parkiranje na pločniku, sledita neupoštevanje prometne signalizacije in parkiranje na invalidnih mestih, za kar so redarji izdali 13 ukrepov.  Število kršitev in posledično tudi izdanih plačilnih nalogov se je v zagorski občini lani precej povišalo in je bilo najvišje v zadnjih petih letih. V letu 2020 so denimo ugotovili 61 prekrškov in izdali 52 plačilnih nalogov.

Vodja MIR Zasavje Sebastjan Zmrzlak je na zadnji seji občinskega sveta povedal, da so redarji poleg tega izdali 6 odredb na zapuščena vozila, od katerih so 5 vozil kršitelji odstranili sami, eno vozilo pa na podlagi odredbe koncesionar. Obravnavali so tudi 10 kršitev občinskih odlokov ter izrekli 6 opozoril na podlagi kršitev določb Zakona o cestah. Znesek vseh glob, ki so jih redarji napisali lani v zagorski občini, je znašal 4.170 evrov.

Statistika prekrškov za nepravilno parkiranje v zagorski občini za leto 2021

 

Lokacija prekrška  Število prekrškov 
Izlake 41
Cesta zmage 26
Cesta 9. avgusta 24
Kisovec 13
Kolodvorska cesta 8
Ulica talcev 6
Levstikova ulica 4
Cesta Borisa Kidriča  3
Polje 3
Na bregu 2
Skupaj  130

 

Stanje na področju prometne varnosti se je izboljšalo

Na seji se je predstavil novi načelnik PP Zagorje Rajko Gabrovec

Zagorska občina je bila lani tudi edina zasavska občina, ki je zabeležila prometno nesrečo s smrtnim izidom. Za najbolj problematično policisti PP Zagorje ob Savi ocenjujejo regionalno cesto Zagorje – Trojane, sicer pa so na celotnem območju občine lani obravnavali 88 prometnih nesreč, enako število kot v letu 2020. Kot že omenjeno, so obravnavali eno prometno nesrečo s smrtnim izzidom, vseeno pa dve manj kot leto prej. Poškodovalo se je 25 udeležencev, 8 pa je bilo hudo telesno poškodovanih. Policisti v Zagorju sicer ocenujejo, da se je stanje prometne varnosti v občini v primerjavi z letom 2020 lani izboljšalo.

Na seji se je občinskim svetnikom predstavil tudi novi načelnik PP Zagorje ob Savi Rajko Gabrovec, sicer doma z domžalskega konca, ki je v preteklosti med drugim delal na PP Domžale in Mengeš, nazadnje v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana.

SORODNI ČLANKI:

DEJSTVO: Pred ZD Zagorje parkirajo stanovalci in zaposleni, ne pacienti – občina bo ukrepala

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --