-- OGLAŠEVANJE --

Spet boste plačevali parkiranje v Trbovljah

-- OGLAŠEVANJE --

Po dobrem mesecu dni, ko ni deloval javni potniški promet, je od ponedeljka, 21. decembra, parkiranje na modrih conah v Trbovljah spet plačljivo. Odločitev naj bi padla zaradi pritožb občanov, mi pa predstavljamo še drugo plat.

Občina Trbovlje se je ob začasni prepovedi obratovanja javnega potniškega prometa zaradi poslabšane epidemiološke slike tako kot druge občine 18. novembra odločila, da v tem času zagotovi v mestu brezplačno parkiranje, saj je bilo potnikov, ki so se bili prisiljeni na delo pripeljali s svojimi avtomobili, precej več.

Končno nisem porabila pol ure za iskanje parkirnega mesta, pa so nam v Trbovljah spet obrnili hrbet,” pripoveduje medicinska sestra, ki dela v Splošni bolnišnici Trbovlje. Pri dveh šoloobveznih otrocih in možu, ki prav tako ves čas dela, časa za iskanje brezplačnega parkirišča ni. Zato naša sogovornica večkrat parkira na plačljivih mestih, kar pa iz nekaj evrov, v mesecu dni hitro krepko preseže 50 ali celo več evrov.

Ta teden je tako z vnovičnimi avtobusnimi prevozi brezplačno parkiranje ukinjeno. Tako je treba pred Pošto, Splošno bolnišnico Trbovlje in na Ulici 1. junija za daljše parkiranje od 30 minut plačati. Prve pol ure torej ostaja brezplačnih, medtem ko je potrebno za vsako nadaljnjo uro tako kot prej plačati po 50 centov.

Prav tako se ni spremenil parkirni režim po 16. uri, med vikendom in med prazniki, ko je parkiranje še naprej brezplačno.

Na spletni strani Občine Trbovlje so zapisali, da so se za vnovično plačevanje parkirnine odločili tudi zaradi pritožb občanov, ki so opozarjali, da so parkirišča zaradi brezplačnega parkiranja zapolnjena in da sami niso mogli nikjer parkirati. Parkirni režim se tudi po 23. decembru, ko je vnovič napovedano zaostrovanje ukrepov za zajezitev epidemije, ne bo spremenil, kar pomeni, da bo treba parkiranje na modri coni, ki je daljše od 30 minut, plačati.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --