-- OGLAŠEVANJE --

V Zagorju kulturniki do sodobnega razstavnega prostora

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Zagorje ob Savi je v prostorih Vile Medea uredila sodoben razstavni prostor po zadnjih standardih, kamor se seli Galerija Medija. V četrtek po otvoritvi bo na ogled dela Prešernovih nagrajencev, udeležencev Slikarske kolonije Izlake-Zagorje.

Za potrebe galerije je Občina uredila ustrezno razsvetljavo in postavila razstavne panoje. Po besedah kustosa Galerije Medija Milana Razborška, je prostor dvakrat večji od obstoječih prostorov (Weinbergerjeva hiša in avla KCDD), ki jih je Galerija Medija uporabljala za vse dosedanje razstave.

Galerija Medija sedaj dobiva status referenčne galerije, saj je oprema urejena po zadnjih standardih. Prednosti novo urejenega prostora so v ustrezni razsvetljavi in velikosti prostora, saj lahko sedaj dajemo na ogled tudi slike velikih formatov, kar v prejšnji galeriji ni bilo mogoče. Prav tako je ena od prednosti v tem, da je razstavišče sedaj v enem prostoru. Gre za nadstandardno galerijo v slovenskem merilu,” je nad novimi prostori navdušen kustos galerija.

V Vili Medea že deluje Glasbena šola Zagorje

Prva bo, kot rečeno, razstava del Prešernovih nagrajencev, udeležencev Slikarske kolonije Izlake-Zagorje. Predstavili bodo dela vseh 31. Prešernovih nagrajencev hkrati, kar do sedaj zaradi prostorskih omejitev sploh ni bilo mogoče.

Novi prostori pa so časovno prišli kot naročeni, saj naslednje leto Slikarska kolonija Izlake-Zagorje praznuje 60. obletnico.

 

EKSKLUZIVEN vpogled: Nekoč Svea danes pa najsodobnejša glasbena šola

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --