16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.si1+1=2Urša Haberl do četrtfinala na evropskem prvenstvu v Turčiji

Urša Haberl do četrtfinala na evropskem prvenstvu v Turčiji

Od 25. do 29. maja je v Gaziantepu v Turčiji potekalo Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. Nastopilo je 557 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav, med njimi tudi devet Slovencev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica Karate kluba Trbovlje Urša Haberl, ki se je prebila do četrtfinala.

Urša je v četrtek nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer se je pomerilo 25 tekmovalk iz prav toliko držav. V prvem krogu je premagala aktualno balkansko prvakinjo Čr nogorko Jovićevo z 2:1.

V drugem krogu je poskrbela za veliko presenečenje, saj je premagala izkušeno Avstrijko Plankovo, nosilko olimpijske medalje iz Tokia. V četrtfinalu ji je stala nasproti stara znanka, Jelena Pehar iz Hrvaške. Borba je bila taktična, še 12 sekund pred koncem je bilo 1:1, takrat je nasprotnici uspel ročni napad za točko in poraz Urše z 2:1. Hrvatica je tekmovanje zaključila v polfinalu proti domačinki Ozcelikovi, ki je obenem tudi prva na svetovni lestvici, tako da je možnost repasaža žal splavala po vodi.

Uršini vtisi iz Turčije: zadovoljna, a obžaluje poraz proti Hrvatici

Iz Gaziantepa se je v domač klub, Krate klub Trbovlje, javila tudi Urša in sporoča, da je zadovoljna s svojimi borbami, zelo ji je pa žal za poraz proti Peharjevi.

Veseli jo, da se je sedaj prepričala in si tudi dokazala, da je konkurenčna in da lahko premaga vsako nasprotnico.

“Tudi iz klubskega vidika smo zadovoljni z nastopom Urše, saj je premagala dve res kvalitetni nasprotnici, še posebno nosilko olimpijske medalje Plankovo in verjamemo, da bo prišel tudi njen čas za stopničke,” je optimistično zapisal tajnik kluba Jernej Simerl.

SORODNI ČLANKI:

Med slovenskimi reprezentanti v Turčijo tudi Urša Haberl

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X