-- OGLAŠEVANJE --

So avtodomi sploh dobrodošli v Zasavju?

-- OGLAŠEVANJE --

V tem trenutku lahko avtodomi po podatkih občin Trbovlje, Zagorje in Hrastnik parkirajo v Zagorju ob gasilskem poligonu in novih sanitarijah pri vstopu v Evropark, nasproti Spara v Zagorju in v Trbovljah na Ribniku. Če boste iskali po spletu, pa bo prostor za avtodom v Zasavju precej težje poiskati. 

Zasavje, če sklepamo po podatkih strani avtokampi.si, ima dve avtodomarski lokaciji v Litiji – PZA Paternoster in turistična kmetija Pr’ Lavrič. Ko smo na istem mestu iskali lokacije, kjer bi avtodom lahko v Zasavju parkiral, nismo našli niti ene v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku.

Trenutno bolj kot ne le parkirna mesta za 4 v Zagorju in 2 v Trbovljah – še letos pa 6 urejenih v Evroparku

Leta 2014 se je vzpostavil vseslovenski projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji, kateremu sta se Zagorje in Trbovlje pridružila. Tam so objavljene koordinate za obe zagorski parkirišči, kjer je na vsaki lokaciji prostora za 2 avtodoma. V Evroparku tudi dostop do pitne vode in WC-jev, po predhodnem dogovoru tudi električno energijo.

V Trbovljah, kjer so leta 2021 glasno vabili avtodomarje (Več TUKAJ!) v omenjeno mrežo niso dodali niti enega parkirišča. So nam pa na občini odgovorili, da so v sklopu sanacije degradiranih rudniških površin v sodelovanju z RTH uredili postajališče namenjeno avtodomom na Ribniku, a gre za dve neoskrbovani parkirišči. “Predvideno je bilo tudi postajališče pri Športnem parku Ledenica, vendar se zaradi visokih stroškov izvedbe takrat za to nismo odločili,” komentirajo.

Evropark kot nalašč za avtodome

Evropark Zagorje

A kmalu bo boljše predvsem v Zagorju, kjer še letos planirajo ureditev 6 parkirišč za avtodome. Opremili jih bodo s stebričkom za oskrbo z elektriko in stebričkom za oskrbo z vodo na platoju, ki bo hkrati omogočal tudi praznjenje WC kaset.

Uredili naj bi se še ekološki otok z zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov, javno razsvetljavo in videonadzor. Na parkirišču bo na voljo informativna tabla s turističnimi informacijami, na cestne prometnice v bližini parkirišča pa bodo postavili prometno signalizacijo – usmerjevalne table. Gre za 80.000 evrov vreden projekt iz naslova LAS Zasavje, kjer bo slabo polovico pokrila občina iz proračuna.

Avtodomi v Hrastniku na Rudnik pod Mlakarjevo stanovanje

Edini, ki nimajo niti enega mesta za avtodome, idejo, da bi to izboljšali, imajo. V sklopu širše ureditve obrtne cone Rudnik (območje nekdanje rudarske kolonije) bodo uredili tudi parkirišče za avtodome, ki se bo nahajalo na lokaciji med Mlakarjevim stanovanjem in Kompresorsko postajo. Parkirišče naj bi imelo tudi vodo ter možnost za spraznitev fekalnih tankov. O časovnici projekta še ni govora, saj je realizacija odvisna od razpisov, nam še zaupajo na Občini Hrastnik.

Kje v Zasavju dobrodošli avtodomarji?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --