-- OGLAŠEVANJE --

Mladi zagorski nogometaši z neverjetnim nastopom v Umagu

-- OGLAŠEVANJE --

Prejšnji vikend se je v Umagu odvijal 4-dnevni mednarodni nogometni turnir UMAG TROPHY 2023, na katerem so že drugo leto zapored sodelovali tudi zagorski fantje selekcije U11, pod okriljem trenerja Rudija Uranič.

Turnir se je začel v četrtek s slavnostnim sprejemom vseh ekip in zaključil z veličastnim ognjemetom. V petek zjutraj se je začelo zares. Fante so čez dan čakale 4 tekme rednega dela. Končni izkupiček pa so bile same zmage (proti NŠ Slovenj Gradec, ŠD NK Veržej, NK Rudar Velenje črni in Olimpija Ljubljana zeleni). Srečni in ponosni so komaj čakali naslednji dan.

V soboto so v enakem tempu nadaljevali. Odigrali so še 3 tekme rednega dela in ostali neporaženi (proti NK Varteks, NK Triglav in NK Umag). Redni del turnirja so zaključili na prvem mestu svoje skupine, zvečer pa jih je čakala tekma za osmino finala proti klubu NK Slovan rdeči. Z neverjetno igro so pokazali, da so se pripravljeni boriti do konca in to jim je tudi uspelo. Padel je še NK Slovan.

V nedeljo so občutili tudi poraz in v želji po zmagi za uvrstitev v polfinale žal izgubili. FC Derby Novi Sad je bil boljši. Mladi zagorski nogometaši niso skrivali razočaranja, so pa kljub temu športno čestitali nasprotniku za zmago.

Popoldne jih je čakala še zadnja tekma proti Donatello calcio Udine. Na igrišče so stopili optimistično in pokazali noro predstavo. Igrali si zbrano, kar se jim je na koncu obrestovalo z zmago.

“Uvrstitev na 5. mesto izmed vseh 64 prijavljenih ekip je neverjetna. Tri dni so se za vsako tekmo borili kot levi, pustili srce na igrišču, nikoli obupali, verjeli vase in to je njihova zmaga,” so v en glas ponosno poudarili starši mladih športnikov. “Kot starši smo ponosni na vsakega fanta posebej, tako da se nam to 5. mesto sveti kot zlato!”

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --