-- OGLAŠEVANJE --

Iztok Rabuzin skozi zadnje sito na čelo Stanovanjskega podjetja Zagorje

-- OGLAŠEVANJE --

Stanovanjsko podjetje Zagorje ob Savi bo prihodnja štiri leta vodil Iztok Rabuzin, ki ga morda občani še najbolj poznajo po delovanju v Pihalnem orkestru Svea Zagorje, kjer bil dvajset let pikolist, trenutno pa je član Orkestra flavt Glasbene šole Zagorje. Na gospodarskem področju je v zagorski občini v preteklosti delal v podjetjih Bartec Varnost in Eti Gum. Zdaj pa je prešel skozi vsa sita za imenovanje na mesto direktorja stanovanjskega podjetja, za kar je na zadnji seji dobil tudi podporo občinskih svetnikov. 

Skupščina Stanovanjskega podjetja Zagorje je sicer Rabuzina za direktorja predlagala med tremi kandidati, s katerimi so opravili razgovore. Dokumentacijo je nato še enkrat pogledala komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja občinskega sveta, tudi oni so opravili razgovor z Iztokom Rabuzinom in občinskemu svetu predlagali potrditev njegovega imenovanja za direktorja. 

 

Zakaj Brinjevec ni dobil soglasja za še en mandat?

Gregor Brinjevec, ki je podjetje vodil zadnjih 17 let, se tako poslavlja od naziva, kar je po naših informacijah dvignilo nekaj prahu in povzročilo tudi nezadovoljstvo med nekaterimi zaposlenimi v stanovanjskem podjetju, vendar občinski svetniki o tem niso kaj dosti razpravljali. Oglasil se je le Primož Jelševar (SLS), ki ga je zanimalo, zakaj Brinjevec ni dobil soglasja za še en mandat. 

Jelena Mlakar ni neposredno odgovorila, zakaj Brinjevec ni dobil podpore za nov mandat.

Predsednica skupščine Stanovanjskega podjetja Zagorje Jelena Mlakar je na to odgovorila, da ne bi želeli govoriti o tem, zakaj Brinjevec ni bil izbran, temveč o tem, zakaj jih je prepričal Rabuzin. Kot je dejala, se jim je zdel primeren in zadovoljiv njegov program, predvsem v smislu izvajanja dejavnosti, vodenja podjetja ter komunikacija z zaposlenimi in strankami. Povedala je še, da so se na skupščini strinjali, da bi z novim kandidatom uspeli slediti novemu smislu stanovanjskega podjetja – maksimalnem zadovoljstvu stanovalcev. Za Rabuzina so sicer glasovali trije člani skupščine, eden je bil proti. 

Jelševarja odgovor ni prepričal in je komentiral, da takšno kadrovanje daje videz politično motiviranega imenovanja novega človeka, sploh ker bivšemu direktorju niso ničesar očitali in so mu tudi v občinskem svetu dali podporo, kadar je predstavil poslovanje stanovanjskega podjetja. Zaradi tega se je Jelševar vprašal, ali bi se takšna menjava vodstva lahko zgodila tudi v kateri drugi organizaciji, župan Matjaž Švagan pa je zavrnil namigovanja, da naj bi šlo za politično kadrovanje. “Veste, da se ne smem javno opredeliti o kandidatih za direktorja, ker bi me sicer lahko prijavili na protikorupcijsko komisijo. Povem pa, da ne gre za politično motiviranost, ker je Brinjevec še vedno član Zagorje gre naprej,” je dejal Švagan. 

Rabuzin se veseli izziva, ki ga ima pred sabo

Rabuzin (levo) med razpravo o tem, zakaj je dobil podporo skupščine.

Rabuzin je po glasovanju občinskega sveta za portal Zon.si povedal, da je s podporo občinskih svetnikov zadovoljen in da se veseli izziva, ki ga ima pred sabo. O drugih stvareh zaenkrat ni želel govoriti, je pa iz njegove vizije razvoja podjetja, ki jo je moral priložiti k prijavi na razpisu, razvidno, da namerava v prvem mandatu “predvsem poriniti podjetje iz zaspane cone udobja v stanje večje aktivnosti in iskanje poslovnih priložnosti na trgu upravljanja z nepremičninami, kar je tudi osnovna dejavnost podjetja”. 

Med drugim na primer je v omenjeni vizi razvoja podjetja kot priložnosti naštel širjenje dejavnosti upravljanja zunaj občinskih meja, postavljanje sončnih elektrarn na strehe večstanovanjskih objektov in upravljanje s parkirišči v občini, pri čemer bi bilo trajnejše parkiranje vozil “pošteno finančno ovrednoteno tako za uporabnika kot za lokalno skupnost”. 

SORODNI ČLANKI:

Na vrh Stanovanjske namesto Brinjevca predlagali novega kandidata

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --