-- OGLAŠEVANJE --

Idejna zasnova za Čebinov travnik narejena

-- OGLAŠEVANJE --

Bodo Kisovčani končno le dobili otroško igrišče in rekreativne površine na Čebinovem travniku? Na predstavitev idejne zasnove občine, obljubljene februarja letos, bo potrebno še počakati.

Idejna zasnova narejena: rekreativne površine možne

Na občini Zagorje sicer niso držali križem rok. “Za celotno območje Čebinovega travnika je bila decembra 2016 izdelana idejna zasnova za ureditev, na podlagi predhodno pridobljenih projektnih pogojev Direkcije RS za vode, iz katerih izhaja, da je na območju Čebinovega travnika možna ureditev rekreativnih površin, gradnja objektov pa ni možna zaradi poplavne ogroženosti,” nam je povedala vodja oddelka za okolje in prostor na občini Zagorje Tatjana Podbregar.

Čakajo vodno dovoljenje

Sestavni del te zasnove je tudi izdelano Geološko geotehnično poročilo, v katerem so navedeni pogoji za izvedbo nameravanih posegov. Vsi posegi, predvideni z ureditvijo se skladno s pogoji nahajajo najmanj 5 metrov od meje vodnega zemljišča. Po besedah Podbregarjeve so na podlagi idejne zasnove projektanti v prvi polovici januarja pri Direkciji RS za vode zaprosili za izdajo vodnega dovoljenja, ki je obvezen sestavni del tudi pri tovrstnih ureditvah prostora. Dovoljenje je še v pridobivanju, je še povedala Podbregarjeva.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Kaj bo s Čebinovim travnikom?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --