-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Kaj bo s Čebinovim travnikom?

Bo ostalo le pri idejah in obljubah, ali bodo Kisovčani končno le dočakali ureditev Čebinovega travnika?

-- OGLAŠEVANJE --

Ureditev otroškega igrišča v Kisovcu je nujna, se strinjajo krajani. Vizualni prikaz, kako bi lahko uredili Čebinov travnik, je na družabnem omrežju predstavil Miha Prelogar. Svet Krajevne skupnosti Kisovec pa je že večkrat predlagal občini, da umesti prostor za otroško igrišče v prostorske akte. Prve aktivnosti o možni lokaciji in gradnji centralnega otroškega igrišča segajo že v daljno leto 1966. Lani je Krajevna skupnost na občino ponovno poslala predlog, da se v prostorske akte umesti namenski prostor za otroško igrišče na Čebinovem travniku v centru Kisovca.

Eebinov travnik13Najprej potrebni protipoplavni ukrepi

Na občini Zagorje odgovarjajo, da imajo pripravljen zazidalni načrt za Čebinov travnik v Kisovcu, vendar pa je bilo ugotovljeno, da je to poplavno območje: “dokler ne bodo uvedeni protipoplavni ukrepi, občina tam ne bo postavila nobenih objektov.”

Pred več kot 10 leti je bila tu planirana stanovanjska gradnja, pojasnjuje zagorski župan Matjaž Švagan, potem ga je država razglasila za poplavno območje, kar pomeni, da ni mogoča gradnja. “Dal sem nalogo, da oddelek pristopi k idejnim zasnovam za športne rekreativne površine na tem predelu ter da upošteva poleg strokovnega mnenja tudi ideje mladih, ki so objavljene na spletnih omrežjih, da združimo vse partnerje ter naredimo projekt, ki bo ustrezal vsem, ki bo protipoplavno zaščiten, in ki bo dal nov zagon na področju športa in rekreacije v Krajevni skupnosti Kisovec,” pravi Švagan, ki obljublja, da bodo ideje Krajevni skupnosti predstavili do konca februarja.

Fotogalerija:

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --