-- OGLAŠEVANJE --

Hrastko razdeli rutice, Kuža pazi pove pravila, policist pa jih pelje na sprehod po šolskih poteh

-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniške prvošolce bo že prvi šolski dan obiskal Hrastko in jim razdelil rumene rutice, da bodo dobro vidni v prometu. V prvih dneh šolskega leta jih obišče tudi maskota Kuža pazi in jim na prijeten, njim primeren način poudari pravila obnašanja ob cestišču, na sprehod po šolskih poteh in okolici šole pa jih popelje tudi policist, je o aktivnostih na področju prometne varnosti v šolski okolici povedala Janja Urlep, pomočnica ravnateljice OŠ NHR Hrastnik. 

“Seveda pa o tem spregovorimo tudi na roditeljskih sestankih in starše kot prve pozovemo na zgledno obnašanje in pomoč otrokom pri vključevanju v promet, še posebej tistih, ki se na to pot prvič odpravljajo sami. Mlajši so še zelo previdni in osredotočeni na cesto ter dogajanje ob njej. Starejši pa se vedno bolj radi lovijo na avtobusnih postajališčih in po pločnikih, v šolo prihajajo s skiroji in kolesi,” je dejala Urlepova in dodala, da ob tem naprošajo tudi starše, da se pogovorijo z otrokiin obnovijo pravila obnašanja ob in na cestišču ter da za svojo varnost poskrbijo tudi s čelado na glavi. 

“Seveda pa mlajši težko predvidijo vse nevarne situacije in moramo biti vozniki v prihajajočih dneh še posebej pozorni na varno vožnjo. Hvaležni pa smo tudi vsem prostovoljcem in policistom, ki stojijo v križiščih pred šolama in tako zelo pripomorejo k varnemu vstopu v novo šolsko leto,” še pravi pomočnica ravnateljica OŠ NHR Hrastnik. 

Pri aktivnostih za večjo prometno varnost ob pričetku šolskega leta sodeluje tudi Občina Hrastnik, ki je v v sodelovanju s policijo in šolo pregledala in po potrebi na novo načrtovala šolske poti, prometno signalizacijo in talne označbe ter uredila nove talne oznake pred šolo (več o tem TUKAJ), v okviru Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pa bodo staršem razdelili knjižice Prvi koraki v svetu prometa, v kateri so opisane najpogostejše pasti in nevarnosti v vsakdanjem življenju otrok ter predlogi, kako jim lahko olajšamo vstop v svet prometa.

V septembru bo v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Hrastnik za učence prvih in drugih razredov organizirana tudi lutkovna predstava na temo prometne varnosti, so še dodali na Občini.

SORODNI ČLANKI:

Prvi šolski dan bo za zasavske prvošolce igriv in poln (sladkih) presenečenj

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --