2.9 C
Trbovlje
petek, 9. decembra 2022
ZON.si1+1=2FOTO: Krogci po Hrastniku, kaj to pomeni?

FOTO: Krogci po Hrastniku, kaj to pomeni?

Čeprav sta v bližini hrastniške osnovne šole nameščena dva merilnika hitrosti, je tam še vedno prevečkrat hitrost problem. Denimo samo v zadnjem mesecu so najhitrejšega izmerili pri 79 km/h. 

Merilniki so preventiva, ki pa je očitno premalo. Varnosti sosvet Občine Hrastnik je skupaj s šolo poiskal še en ukrep, ki naj bi slikovito opozarjal voznike na najmlajše v cestnem prometu. Po tleh so v okolici šole narisali pisane krogce, ki opozarjajo, da se najmlajši Hrastničani vračajo v šolske klopi.

Dokazano je, poroča župan Marko Funkl, da imajo tovrstne oznake psihološki učinek da vozniki zmanjšajo hitrost. V želji, da bi čim bolj opozorili na prisotnost otrok, so pobarvali tako cesto kot tudi pločnike. “Izključno zaradi varnosti smo se lotili barvanja cestišča. Potem pa smo hodnik za pešce vizualno povezali v celoto in tako varnosti vidik združili z zabavnim izgledom.”

Na Dolu, kjer je šola nekaj metrov oddaljena od glavne ceste, takšnih hitrosti k sreči ni, še dodajo na občini.

Merilnik hitrosti pri osnovni šoli je izmeril tudi že 98km/h, več spodaj:

Najhitrejši mimo osnovne šole kar 98 km/h

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Če bo obveljalo, bodo Zagorjani in Hrastničani ponoči in med vikendi brez nujne medicinske pomoči

V javnosti je bil predstavljen dokument Ministrstva za zdravje, s katerim naj bi - ponovno - prerazporedili nočno službo nujne medicinske pomoči. Če bi...
X