FOTO: Vsako leto poplavljena ista hiša

Neurja so se znova znesla nad predel pod Trojanami. Medija in hudourniške vode tudi letos niso prizanašale, prebivalci na območju Krajevne skupnosti Mlinše Kolovrat so vikend pregarali v vodi in blatu.

0
79

Vsako večje deževje poplavi na istih območjih, odnese ceste, poplavi objekte. Problem so hudourniške vode in prenizek vodostaj potoka Medija, na kar državo že lep čas opozarjajo tudi iz Krajevne skupnosti Mlinše Kolovrat, nam zaupa predsednika KS Marija Ribič. Odgovor, ki je zanje vsakič isti pa, da hiše niso ogrožene, že skoraj v smehu pojasni Ribičeva, saj so vedno znova poplavljene hiše, delavnice ter ceste in polja.

Ceste so še najmanjši problem, opisuje Ribičeva, kadar so ogroženi stanovalci. Prebivalci Briš, Medije, Žvarulja in Plavišnika so že vajeni težav z vodo, zato se sanacije lotijo takoj, in tako je bilo tudi v soboto, ko so ob pomoči vestnih gasilcev PGD Kolovrat in kasneje še delavcev komunale odpravili posledice do te mere, da je življenje steklo dalje. Tudi ceste so danes vse prevozne, izvemo od Ribičeve, bo pa potrebno sanirati ceste in brežine potokov.

V Brišah ob vsakem dežju ista hiša

Krajevna skupnost, v kateri živi kar 1200 prebivalcev je zelo razvejana in ceste so razpršene, mnogo teh je še vedno makadamskih in te v vsakem nalivu odnese. So pa krajani zelo uvidevni, še pojasni predsednica krajevne skupnosti, saj brez besed primejo za orodje in sanirajo, kolikor se da.

Pričakujejo nove težave

Po besedah Ribičeve je bila občina zelo odzivna, najbolj prizadete dele so že sanirali. “Gre za začasno sanacijo, da se zagotovi prevoznost, dokončna sanacija bo izvedena bo deževju. Z novim valom padavin v prihodnjih dneh je namreč pričakovati nove težave” pravijo na zagorski občini.

 

 

Delavci Komunale Zagorje so še vedno na terenu in čistijo prepuste na odsekih Moser – Kolovrat, Zatreb – Mlinše. Še danes bodo, kot pravijo na občini, opravili ogled tudi v Padežu, Rodežu in na Podkumu.

FOTOGALERIJA:

 

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here