4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.si1+1=2FOTO: Informativni dnevi na zasavskih srednjih šolah

FOTO: Informativni dnevi na zasavskih srednjih šolah

Petek in sobota sta minila v znamenju devetošolcev, ki so obiskali "bodoče druge domove".

Na Gimnaziji in srednji ekonomski šoli so z obiskom informativnih dni zadovoljni, nam pove ravnateljica Jelena Keršnik. Bodoči dijaki so izkazali zanimanje tako za programa gimnazije, kot tudi za program ekonomski tehnik, številčno pa je obisk primerljiv z lanskim letom, še izvemo.

Generacija, ki prihaja – številčno manjša

Tudi na Gimnaziji Litija so izobraževanje na njihovi šoli predstavili potencialnim bodočim dijakom, ki pa jih je letos, zaradi številčno manjše generacije, manj. Kot pravi ravnateljica Vida Poglajen, pa so z obiskom vseeno zelo zadovoljni.

Ravnateljica Aljaša Urbanija s Srednje šole Zagorje pravi, da je zanimanje za izobraževanje na njihovi srednji šoli, glede na število letošnjih devetošolcev, veliko. Največ zanimanja so pokazali za programe zdravstvena nega, trgovec in pa pomočnik v biotehniki in oskrbi.

Največ zanimanja za računalništvo

Na Srednji tehniški in poklicni šoli v Trbovljah so bodoči dijaki največ zanimanja pokazali za program tehnik računalništva, pove ravnateljica Marjetka Bizjak. Obiskanost informativnih dni je številčno podobna kot lani, so pa letošnji obiskovalci nekoliko več zanimanja pokazali za triletne programe.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...