21.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.si1+1=2Če vas zanima, kako so uredili dom na Prvinah - zdaj vabljeni...

Če vas zanima, kako so uredili dom na Prvinah – zdaj vabljeni vsi!

Ob 30-letnici delovanja Centra za šolske in obšolske dejavnosti (CŠOD) se obetajo dnevi odprtih vrat v 25 domovih po vsej Sloveniji. Podrobneje bo ob tej priložnosti mogoče spoznati tudi CŠOD Prvine, ki v osrčju zasavskih gričevij sprejema otroke in jim nudi raznoliko učno okolje tekom njihovega bivanja v šoli v naravi. Ta konec tedna bo tudi odraslim na voljo košček tovrstnega doživljanja.

CŠOD v Zasavju – Prvine

V jubilejnem letu 30-letnice bo CŠOD, ki ima svoj sedež v Ljubljani, poleg programov na prostem izpeljali 30 zanimivih aktivnosti, s katerimi bodo obeležili 30 let delovanja CŠOD.

Center šolskih in obšolskih dejavnosti je osrednja nacionalna javna institucija za vrtce in osnovne ter srednje šole na področju izobraževanja mladine in izvajanja programov na prostem s ciljem ozaveščanja posameznika odgovornega odnosa do naravne in kulturne dediščine, do trajnostnega razvoja ter čuta odgovornosti do sebe in do drugih.

Dan odprtih vrat bo 11. junija potekal na CŠOD Prvine od 9. do 13. ure.

Sobotni dan CŠOD – dan odprtih vrat, v okviru katerega si bodo lahko obiskovalci ogledali prostore CŠOD doma Prvine na Čemšeniku, bo ponudil tudi seznanitev in preizkušanje v dejavnostih in vsebinah, ki jih podoživijo že vrtčevski otroci, osnovnošolski učenci in učenke, pa tudi dijaki in dijakinje srednjih šol.

Kaj vse CŠOD sploh izvaja in ponuja?

CŠOD Prvine nudi prostor tudi za zaseminarje

Leto 2022 je za CŠOD jubilejno leto. Leto, v katerem je CŠOD v slovenskem šolskem prostoru prisoten že 30 let hkrati predstavlja 30 let pridobivanja izkušenj in 30 let kreiranja didaktike poučevanja na prostem.

“V vsem tem obdobju smo ob izvajanju programov na prostem, ki se jih je v vseh letih skupaj udeležilo preko 2 milijona otrok in mladostnikov, izvedli še mnogotere seminarje, nacionalne in mednarodne konference in sooblikovali razvoj didaktike učenja na prostem,” pravi direktor CŠOD Branko Kumer.

SORODNI ČLANKI:

Konec negotovosti: na Prvinah bo to pomlad zaživel šolski center!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zaprtje hrastniškega bazena letos 3 tedne prej kot ponavadi

Bazen Hrastnik, ki deluje pod okriljem javnega zavoda KRC Hrastnik, bo letos - iz več razlogov - svoja vrata zaprl predčasno.  Tokrat bo bazen zaprt...
X