-- OGLAŠEVANJE --

Brezplačno vam odpeljejo kosovne odpadke

-- OGLAŠEVANJE --

Čas za pomladansko čiščenje stanovanja, hiše, garaže …A kam pospraviti, odpeljati?

Za stvari, ki so še v dobrem stanju, ali jih je mogoče obnoviti in bi bile lahko zanimive, se Zasavci lahko obrnejo na trboveljsko Ropotarn'co. Tanita Hohnjec, ki vodi projekt, je vedno vesela novih kosov pohištva, ki jih v delavnici obnovijo in jim poiščejo nove lastnike.

 

V Zagorju 'na klic od vrat do vrat'

Sicer pa je odvoz kosovnih odpadkov v vsaki občini urejen drugače. Direktor zagorske komunale Sandi Grčar občanom omogoča odvoz odpadkov 'na klic' po sistemu 'od vrat do vrat'. Kar pomeni, da se stranka s komunalo dogovori za dan odvoza kosovnega odpada, ki ga postavi na odjemno mesto pred svoj stanovanjski objekt. Lahko pa odvoz naroči preko e-obrazca, še izvemo. Do 2 m3 je odvoz brezplačen.

Vsak prvi ponedeljek se pobira v Hrastniku, redarstvo nad kršitelje

V Hrastniku pobirajo kosovne odpadke praviloma vsak prvi ponedeljek v mesecu. Če je teh odpadkov veliko, se lahko zgodi, da se odvoz podaljša še na torek. 'Občane prosimo, da nam javijo kosovni odvoz  (po telefonu, mailu, preko spletne strani), ter da kosovne odpadke odložijo na odjemno mesto za odpadke v nedeljo zvečer pred prvim ponedeljkom,' opozarja direktorica KSP Hrastnik Nives Venko. So pa menda uporabniki v stanovanjskih hišah že navajeni na sistem in se držijo navodil komunalnega podjetja. Za tiste, ki pravil ne spoštujejo in kosovne odpadke odlagajo ob blokovska naselja, komunalni delavci pokličejo medobčinsko redarstvo.  Strošek odvoza kosovnih odpadkov je vključen v ceno zbiranja in prevoza mešanih komunalnih odpadkov. Hrastničani lahko brezplačno pripeljejo kosovne odpadke tudi na zbirni center Unično.

V Trbovljah obrazec za odvoz kosovnih odpadkov

Pa poglejmo še čez hrib, v Trbovlje. Občani so v tednu od 9. do 13. februarja 2015 poleg računa za komunalne storitve prejeli obrazec za naročilo brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov v letu 2015. Ko občani potrebujejo odvoz kosovnih odpadkov, komunali posredujejo izpolnjen obrazec in kosovne odpadke po predhodnem dogovoru odpeljejo od njihovega gospodinjstva. Ta brezplačen način odvoza kosovnih odpadkov je možno koristiti 1x letno v količini do 2m3. Kosovne odpadke in zeleni obrez lahko občani brezplačno oddajo tudi v zbirnem centru Neža.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --