21.2 C
Trbovlje
sobota, 30. septembra 2023
ZON.siAktualnoŽupanji protikorupcijska komisija očita kršitve v zadevi »komunala«

Županji protikorupcijska komisija očita kršitve v zadevi »komunala«

Več kršitev etike in integritete javnega sektorja pri izbiri direktorja Komunale Trbovlje pred dvema letoma Komisija za preprečevanje korupcije očita županji Trbovelj Jasni Gabrič. Slednja očitke zavrača in sporoča, da se na zadeve KPK niti ne bo več odzivala.

Ugotovitve komisije so, da je Gabričeva leta 2017 takratnega predsednika nadzornega sveta trboveljske komunale v SMS sporočilih spraševala, za koga bo glasoval in mu sporočila, da občina podpira določenega kandidata. Pošiljanja sporočil Gabričeva ne zanika, je pa prepričana, da so jih na KPK vzeli iz konteksta in, da ni vršila pritiska na predsednika.

Gabričeva: Ugotovitev KPK je smešna in kontradiktorna!

Protikorupcijska komisija na drugi strani ocenjuje, da je županja s svojimi dejanji vršila politični pritisk o izbiri direktorja na predsednika nadzornega sveta (ta je bil v tistem času član njene Liste za naše Trbovlje). S tem naj bi presegla svoje pristojnosti, opredeljene v statutu Občine in v Odloku o ustanovitvi JP Komunala Trbovlje. Gabričeva naj bi posegla v neodvisnost delovanja in odločanja predsednika NS komunale in tako kršila integriteto javnega sektorja in etiko.

Upravnega spora ne bo!

Na mnenje komisije se je županja odzvala, a vztrajajo pri svojem, pravi. »Še bolj nelogično je, da mi očitajo naj bi za direktorja želela Milana Žnidaršiča, nadzorniki pa so izbrali Jožeta Pustoslemška.« Kljub prvotnim obljubam, da bo prva Trboveljčanka sprožila upravni spor, nam zaupa, da je odgovor na mnenje podala, s tem pa je zanjo zgodba zaključena. »Če kdo misli, da je kaj narobe, naj o tem odloča sodišče, ki je pristojno za odločanje« in doda, da je zanjo zgodba izbire direktorja trboveljske komunale izpred dveh let zaključena.

V letu 2017 smo poročali in celo posneli zmedo, ki se je pri izbiri direktorja komunale dogajala v Trbovljah:

Komunala Trbovlje z novim direktorjem

VIDEO: Pustoslemškov prihod na Komunalo in skrivnostni sklep

Komunalska godlja političnih razprtij

Saga na komunali dočakala sklep sodišča, ampak …

Komunalska godlja političnih razprtij

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...