-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: Pustoslemškov prihod na Komunalo in skrivnostni sklep

Toliko kot je akterjev v zgodbi izbire direktorja trboveljske komunale, toliko je tudi zgodb. Različnih, da bo jasno.

-- OGLAŠEVANJE --

Še dopoldan je bil v Ajpes kot direktor Komunale Trbovlje vpisan Pustoslemšek, tik pred objavo članka že Žnidaršič.

Hiter povzetek pravi takole: Nadzorni svet Komunale je konec septembra z Iztokom Hribovškom na čelu izbiral med Jožetom Pustoslemškom in Milanom Žnidaršičem in sprva izglasoval Pustoslemška za novega direktorja, kasneje pa sprožil dilemo o razpisnih pogojih Pustoslemška, češ da ta ne ustreza razpisnim pogojem. Pravniki si o tem, ali ustreza ali ne, še do danes niso enotni. Nadzorniki so konec septembra sprejeli sklep o imenovanju Pustoslemška za direktorja, a je ta padel v vodo s sodbo, vloženo s strani Žnidaršiča. Občina je sodišče prosila za podelitev 6 mesečnega vodenja Komunale Žnidaršiču in sodišče je prošnji ugodilo. Kar naenkrat pa se je pojavil nov sklep o imenovanju Pustoslemška za direktorja, zapisan že pred skoraj tremi tedni, zgolj s podpisom prvega nadzornika Hribovška.

PRESENEČENJE: Iznenada se je “pojavil” nov sklep

Kljub temu, da do predvčerajšnjim o kakršnem koli drugem sklepu nikoli ni bilo govora, smo kar naenkrat izvedeli za nov sklep, datiran na dan 14. redne seje, torej 11.10., da nadzorni svet potrjuje Pustoslemška za direktorja. Sklep, o katerem ni Hribovšek govoril niti v dopisu, ki ga je poslal teden dni po izdaji občini, svetnikom in medijem, niti kdajkoli v naši telefonski ali elektronski komunikaciji. Konec oktobra nam je v odgovor celo zapisal, da so trije nadzorniki 14. sejo protestno zapustili in ne prihajajo na sklicane seje, zato nadzorni svet ne more delovati, niti zaključiti podpisa pogodbe. Nadzornik Zoran Gračner pojasnjuje, da se sej ne udeležuje več, saj bi potrditev pogodbe o zaposlitvi s Pustoslemškom bila nezakonita, kar so mu pojasnili tudi v mnenju Odvetniške družbe Zdolšek.

Sklep nadzornega sveta, za katerega nihče od naših sogovornikov ne ve, kako in od koga je bil sploh sprejet.

Gračner kot član nadzornega sveta prav tako ni vedel, da bi še kakšen sklep nadzornega sveta o imenovanju Pustoslemška obstajal: “Naj izrazim globoko zgroženost in zaskrbljenost nad zadnjim dogajanjem na Komunali Trbovlje in vpisom Jožeta Pustoslemška v register AJjpesa na osnovi sklepa 75, ki ga na 14. seji dne 11. 10. 2017 nismo niti obravnavali, niti glasovali v taki obliki, kot je bil predstavljen javnosti in vložen v register.”

Žnidaršič: “Sedaj so šli res predaleč. To se ne bo dobro končalo.”

Milan Žnidaršič

Pustoslemšek se je tako s sklepom, ki nosi datum 14. redne seje (11.10.), torej sklepom, za katerega smo izvedeli šele predvčerajšnjim, vpisal v Ajpes kot direktor trboveljskega podjetja z veljavnimi pooblastili od 18. 11. 2017. Na podlagi vpisa je danes ustavil plačilni promet komunale, preusmeril pošto in preklical pooblastila odvetniku Ostrožniku. “Dokler sem vpisan v Ajpesu sem odgovoren. Zaradi napak drugih bi šel lahko celo v zapor,” svojo odločitev pojasnjuje Pustoslemšek.

Pustoslemšek: “Ko sem bil izvoljen, se jim je podrl svet”

Jože Pustoslemšek

A na sedežu prvega komunalca še vedno sedi Milan Žnidaršič, ki je s sklepom sodišča od začetka tega tedna na predlog občine Trbovlje dobil soglasje, da nadaljnjih 6 mesecev ali do imenovanja novega opravlja funkcijo direktorja.

Pustoslemšek je prepričan, da s sklepom, ki ga ima v rokah in ki pravi, da je izbran za direktorja, Žnidaršičev sklep ne velja, saj se je imenovanje novega direktorja že zgodilo.

Vsak dan znova pride na Komunalo, danes zadnjič

Sklep, ki Žnidaršiču daje direktorsko mesto še za največ 6 mesecev.

Pustoslemšek, ki je trenutno, kot sam pravi, brezposeln in celo brez plačanih prispevkov, saj naj bi prejšnjo službo na Brežiški komunali zapustil zaradi trboveljske, vsak dan pride na Komunalo. Od 20. novembra vsak dan znova poskuša “v službo”, a mu varnostniki vstopa mimo vrat za stranke ne dovolijo. Njegov vstop danes dopoldan smo na video posneli tudi mi. Žnidaršič pravi, da se bojijo škode, ki bi jo lahko z dostopi do vseh žigov podjetja povzročil.

Pustoslemšek je zagotovil tudi, da če in ko bo izbrisan iz Ajpesa, na Komunalo ne bo več poskušal. Tudi se v primeru novega razpisa ne bo več prijavil za mesto direktorja. 

Če sta si moža v čem enotna, sta si v mnenju, da so šle stvari predaleč. Nesojeni direktor se sprašuje, kdo bo vso škodo, ki se mu je zgodila, plačal. “Spet bodo davek nosili nič krivi občani,” se komaj zadržuje Pustoslemšek, da ne bi povedal preveč in obljublja, da če bo potrebno bo vrgel vse karte na mizo: “Niti predstavljajo si ne, kaj vse bi lahko povedal – tako o Žnidaršiču, županji in še kom …”.  Zoper Žnidaršiča je že vložil kazensko ovadbo za zlorabo položaja, prav tako obljublja, da bomo še priča tožbam in odškodninskim zahtevkom. Pustoslemšek domneva tudi, da komunala deluje protizakonito, saj se stroški in prihodki obračunavajo nezakonito, nam je zaupal danes: “Če naredim revizijo sem trdno prepričan, da najdem napake. Zato se me bojijo.” V isti sapi pa nadaljuje, da bi kot direktor Žnidaršiča vzel za svojega svetovalca, preden so se začele te zelo “čudne igre”. “Nikakor pa ga ne bi vzel sedaj, ko mi je naredil toliko škode.”

Kazensko ovadbo zoper Žnidaršiča je menda vložil tudi Hribovšek, prav tako namerava izpodbijati sodbo sodišča o ničnosti sklepa, ki je po njegovem nezakonita.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Soseda sta se tako sprla, da je posegla policija

PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali spor med partnerjema v zasebnem prostoru. Policisti so po vseh zbranih obvestilih kršiteljema izrekli globo. - Spor...
-- OGLAŠEVANJE --