1.7 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoZoran Poznič odločno pravi: "Vrniti ljudem zaupanje v skupnost"

Zoran Poznič odločno pravi: “Vrniti ljudem zaupanje v skupnost”

»Za nove čase. Za spoštovanje.« Prav na tem temelji kampanja, ki jo je skupina Trboveljčanov poimenovala Kumeratšaft in na čelo katere so postavili umetnika, nekdanjega direktorja občinskega javnega zavoda, ministra, danes pa kandidata za župana Zorana Pozniča.

Trboveljčani so zasnovali izjemen program, ki bo potreboval odločne ljudi, dobro ekipo in veliko sodelovanja, da ga bodo lahko uresničili. V Kumeratšaftu so odločni, da ne bodo pozabili na nikogar. Pomemben fokus gre po besedah prvo napisanega Zorana Pozniča v prevetritev fonda občinskih stanovanj ter čim hitrejšo pripravo prostorskih aktov in projektov, ki bi omogočili gradnjo stanovanj v dogovoru z Stanovanjskim skladom ter delovnim ministrstvom. »Vrnili bomo ljudem, predvsem mladim, zaupanje v skupnost – da je pravica do dostojnega stanovanja ena od temeljnih pravic.« Prav nič ni narobe z gradnjo luksuznih stanovanj, vil, je prepričan Poznič, vendarle pa je prvenstvena vloga Občine, da zgradi stanovanja za mlade družine, ki začenjajo svojo karierno in družinsko pot.

Občina lahko postori marsikaj

Pomembno vlogo za razvoj občine ima gospodarstvo in naloga občine je, da ustvarja pogoje. Da lahko Občina postori marsikaj, verjame akademski kipar Zoran Poznič, »od urejanja prostora do nudenja različnih beneficij različnim gospodarskim subjektom, malim podjetnikom do multinacionalk. Tako da je v resnici občina tista, ki privablja naložbe, tudi s tem, da poskrbi za stanovanjsko politiko, ter za vse druge dejavnosti kot so: kultura, šport, šolstvo in prometna infrastruktura. S tem zagotavlja ljudem, ki so se odločili, da bodo v naši dolini živeli in proizvajali dodano vrednost, primerne pogoje.« Ob tem pa vseeno priznava, da to v resnici včasih ni lahko, »ampak mislim, da skupaj lahko to zagotovimo.”

V Trbovljah je dom številnih dejavnosti in »društvena dejavnost je za vsako mesto kot ožilje, ki skupnost napaja s kisikom. In mu s tem daje življenje in energijo!« v en glas pravijo člani in članice Kumeratšafta. Klubom in športnim društvom je treba vrniti veljavo, jim pomagati, da programe razširijo in na svoje dogodke sprejmejo čim več obiskovalcev, predvsem mladih. Povsem logično je, da kandidati in kandidatke za občinski svet odločno zastopajo tako ljubiteljsko kulturo kot tudi vrhunsko umetnost. »Napolnili bomo spet dvorane in odre, na prizorišča bomo privabili v prvi vrsti domače kulturnike, obenem pa poskrbeli za gostovanja naših kulturnikov širom sveta.« Ob tem Poznič v prihajajočem mandatu obljublja pomoč društvom in klubom pri iskanju sredstev na razpisih ter pri njihovih prijavah. Saj denar je, le pripraviti je treba dobro vsebino in jo pravilno zapakirati.

Treba bo razmišljati tudi drugače – šele Zasavje skupaj lahko spremeni marsikaj

Ker je program, ki ga zastopa kandidat za župana Zoran Poznič obsežen in zajema tudi teme, ki so pogosto pozabljene, pa v kratkem sporočilu vseeno velja še dodati eno pomembno točko. Infrastrukturo. »Pred vsakimi volitvami rečejo, da se je nekaj končno premaknilo. Pa se še prav nič ni.« o 50 letni debati o predoru Prebold pove naš sogovornik. »Mislim, da je potrebno razmišljati v smeri, da poleg tunela vzporedno razvijamo še drugo prometno infrastrukturo. Če pogledamo trenutno stanje ceste v Prebold, je to v nebo vpijajoča, tudi nevarna dogodivščina. Da ne govorim o kakšnem stanju je naša prometna povezava proti prestolnici, za Savo. Tako, da je potrebno vložiti vse napore, ne samo trboveljskega župana, ampak vseh zasavskih županov skupaj. Šele Zasavje skupaj lahko spremeni marsikaj.« v duhu povezovanja pogovor zaključi Zoran Poznič, ki se bo na lokalnih volitvah 2022 boril za zaupanje Trboveljčank in Trboveljčanov.

VIDEO: Kdo je kriv za spor zasavskih županov in kako bo “kulturnik” vodil občino?

Prispevek je oglasno sporočilo. Naročnik oglasa je stranka SD (lokalne volitve 2022).

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...