today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoZagorski dijak 1 linijo, ljubljanski 20

Zagorski dijak 1 linijo, ljubljanski 20

“Dijak iz Zagorja se s kombinirano mesečno vozovnico (vlak + avtobus), lahko z avtobusom pelje le od avtobusne postaje pri svojem bivališču do železniške postaje in nazaj. Torej se dijak, ki biva v Zagorju, ne more voziti na eni liniji, dijak v Ljubljani pa s kombinirano vozovnico lahko uporablja 20 prevoznih linij,” je svetnik Bojan Simončič na zadnji zagorski občinski seji opozoril na problem zagorskih dijakov.

V podjetju Avrigo (nekdanji Integral Zagorje) naj bi svetnikom pojasnili, da dijaku s kombinirano mesečno vozovnico pripada vožnja na eni liniji, od avtobusne postaje, najbližje njegovemu bivališču, pa do železniške postaje.

500.000 evrov za šolske prevoze

Toliko namreč občina Zagorje letno nameni za vse šolske prevoze. Dijaki pot, od avtobusne postaje do doma, seveda nadaljujejo peš.

Rudi Medved, direktor občinske uprave, je na seji povedal: “Občina Zagorje ob Savi v segmentu javnega prevoza nikakor ni primerljiva z občino Ljubljana.”

Subvencioniranje vozovnic se opira na Zakon o prevozih v cestnem prometu. Subvencija velja za vozovnice za vožnjo od postaje pri bivališču do postaje pri šoli. Subvencionira se torej le prevoz v šolo, ne pa tudi drugam.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...