17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.si1+1=2Učilnica vredna več kot stanovanjska hiša

Učilnica vredna več kot stanovanjska hiša

Rekonstrukcija in novogradnja podružnice osnove šole Dol pri Hrastniku, vendarle korak bližje realizaciji.

Kot kaže bo 86 let stara “dama” kmalu dobila novo podobo, torej to, kar so že lani vztrajno čakali dolski učenci, ki se bodo v prihodnjem šolskem letu morali voziti v Hrastnik.

Direktor občinske uprave Hrastnik, Janez Kraner.
Direktor občinske uprave Hrastnik, Janez Kraner.

Direktor občinske uprave Janez Kraner je na včerajšnji občinski seji predstavil predinvesticijsko zasnovo ter investicijski program. S posameznimi koraki je bil seznanjen svet šole, vodstvo šole in tako so po besedah Kranerja določili razporeditev učilnic in kabinetov. »Namembnosti so bile skladne z željami in potrebami za učne potrebe šole na Dolu,« je še dodal.

Zasnova nove dolske šole.
Zasnova nove dolske šole.

Nova šola bo imela 13 velikih in 2 majhni učilnici ter 8 kabinetov. Dolanom bodo na voljo knjige v šolski knjižnici, k pridobitvi pa štejejo še razdeljevalno kuhinjo, multimedijsko učilnico in večnamenski prostor, uporaben tudi za potrebe lokalne skupnosti, ne le šole.

Skoraj 2680 kvadratnih metrov

Bo velika investicija, težka skoraj 3,5 milijona evrov. Občina se bo primorana zadolžiti, del sredstev pa pričakujejo s strani subvencij. Po ocenah, ki jih je vodstvo občine včeraj podalo svetnikom, naj bi dober milijon potegnili na račun razpisov, ostalo bodo zagotovili iz proračuna.

Posamezna učilnica vredna toliko kot velika stanovanjska hiša

Svetnik Gregor Pajić je izračunal ...
Svetnik Gregor Pajić je izračunal …

Dokumentacijo so svetniki potrdili, visoki zneski pa so zmotili svetnika Gregorja Pajića. Vrednost investicije je razdelil na posamezno učilnico. V preprostem primeru je izračunal – več kot 200.000 evrov naj bi stala posamezna učilnica. Torej, kot je dejal, bo vsaka učilnica vredna več kot novozgrajena stanovanjska hiša.

Svetniki so dokumenta potrdili in dali zeleno luč za nadaljevanje postopkov za rekonstrukcijo in novogradnjo dolske šole.

FOTO: Kakšna bo ‘nova’ dolska šola?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...