0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoVprašljiva prihodnost "ustvarjanja" novih podjetnikov

Vprašljiva prihodnost “ustvarjanja” novih podjetnikov

Z letošnjim letom je glavno besedo pri projektu 'Podjetno v svet podjetništva' prevzela Regionalna razvojna agencija Zasavje. To pomeni konec programa?

PVSP v 2017 zagotovo

Tadej Špitalar
Tadej Špitalar

V letu 2017 bo projekt zagotovo izveden. Finančna sredstva za skupino desetih posameznikov so že zagotovljena, je potrdil direktor RRA Zasavje Tadej Špitalar. V letošnjem letu pa skupin ne bo več, saj so sredstva že porabili. Pogodba o izvajanju projekta bo podpisana v začetku leta 2017, ko bodo znane tudi podrobnosti o samem izvajanju.
RCR2Letos se je projekt izvedel še pod okriljem Regionalnega centra za razvoj. Po prvotnem planu so bile predvidene tri skupine letno za celotno območje, ki so se letos tudi izvedle, je pojasnila Staša Baloh z RCR. Prve skupine so se v okviru tega projekta izvedle v letu 2015.

Poziv za proračunska sredstva

denarVlada RS je maja letos sprejela dodatne ukrepe za pomoč območjem z visoko brezposelnostjo. Tako je bil Program spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje podaljšan za dve leti, do leta 2020.

Svet zasavske regije je pred kratkim na pobudo RRA Zasavje pozval vlado RS in MGRT, naj zagotovita proračunska sredstva za izvajanje projekta PVSP v letih 2018, 2019 in 2020, in sicer za dve skupini letno. Če država sredstev ne bo uspela zagotoviti, se projekt v prihodnje žal ne bo več izvajal, je še opozoril Špitalar.

Novo zasavsko agencijo obiskal minister

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...